Bedrijfsnieuws

AR+ Lanceert nieuwe naam, logo en website

Architectuur is de onmisbare basis voor elk woonproject. Het bepaalt de dagelijks er-varen leefkwaliteit van de woning en projecteert het resultaat in de toekomst. Goede architectuur bezit een lange bewaartijd en biedt ook in de toekomst nog voldoende potentieel om te evolueren en zich aan te passen aan nieuwe woonverwachtingen.
Daarom is AR+ in 1987 opgericht vanuit een stevig architectuurfundament.

ARCHITECTUURKERN
Zaakvoerder en stichter architect Jos Rosseels heeft zich omringd met een team ar-chitecten, dat de verschillende disciplines van de particuliere villabouw gevarieerd weet in te vullen. Het architectenteam vormt de kern van het bedrijf, dat elke op-dracht van bij het ontkiemen van de ideeën tot aan de oplevering begeleidt.

Voor AR+ weerspiegelt elke opdracht de expressie van de persoonlijkheid van de bouwheer. Elk ontwerp vertrekt vanuit het niets maar is telkens weer uniek. Bouwen betekent maatwerk voor het individu, het aankleden van een persoonlijke le-vensstijl, het creëren van een woonbeleving die de klok rond voldoening schenkt.

Waar oorspronkelijk het accent lag op de klassieke villabouw, is dit geëvolueerd naar een hedendaagse architectuur, gekenmerkt door het streven naar helderheid en duurzaamheid. De ontwerpen tonen een ingetogen soberheid die de tijd over-leeft.

Architectuur en het creatieve proces bepalen de inhoud van elk woonproject, doch kunnen niet zonder een consequent kwalitatieve uitvoering. AR+ heeft zich dan ook verzekerd van een brede waaier vakmensen, die waken over een realisatie met diep respect voor de geest van het ontwerp.

HOMOGENE ARCHITECTUUR
AR+ biedt zijn opdrachtgevers vanuit de sterke architectuurkern een overkoepelen-de visie op alle facetten van het wonen. Vanuit een constructieve dialoog met de bouwheer ontstaat een totaalconcept dat steeds vertrekt vanuit de woonbeleving zelf.

Binnen- en buitenarchitectuur zijn voor AR+ zeer nauw met elkaar verbonden. Ook de invloeden van tuin en omgeving op het wonen moeten onvoorwaardelijk geïnte-greerd worden bij de uitwerking van een voorontwerp.

Het interieur is de bühne voor het wonen. Van hieruit start het ontwerp en ontstaat de inkapseling. Veelal is de voorkant gesloten als afscherming voor de privacy, maar evenzeer omdat er aan straatzijde dikwijls weinig te beleven valt.

Lichtinval en perspectieven bepalen de architecturale uitwerking. AR+ streeft een verrassingseffect na en neemt afstand van het voorspelbare. ‘Een woning wil ontdekt worden!’.

Vanuit de vormentaal groeit een meer gedetailleerde invulling, met binnenschrijn-werk, vloerkeuze, maatkasten en het afstemmen van een passend kleurenpallet. Elk interieurontwerp leeft op zichzelf, terwijl het tevens naadloos integreert in het totaalconcept van de woning.

AR+ kiest resoluut voor een actuele en vernieuwende aanpak, met veel aandacht voor praktische details die de dagelijkse woonbeleving een tastbare meerwaarde schenken.

De overkoepelende visie op alle facetten van het wonen, geldt voor het totale traject tussen creatieve fase en oplevering. De bouwheer weet zich verzekerd van een pro-fessionele en ervaren begeleiding, die maximaal alle zorgen wegneemt.

HET EVOLUTIEPROCES WONEN
AR+ houdt van nieuwe uitdagingen en ziet die ook binnen de voortdurende evolutie van de woonverwachtingen. Nog lang voor de bouwmarkt het potentieel van renovatie ontdekte, was dit al een vaste waarde in de opdrachtenportefeuille van dit bedrijf.

Hoewel het accent op een functionele hedendaagse architectuurstijl ligt, worden andere stijlrichtingen niet genegeerd. De kwaliteit en de zuiverheid van de architectuur dienen echter altijd te primeren in het ontwerpvoorstel. Ook voor fusieprojecten waarin het beste uit twee werelden in harmonie wordt gebracht – vb. een klassieke buitenkant met modern interieur – kan de bouwheer terecht bij AR+.

Het architectenteam werkt aan vernieuwende concepten, die rekening houden met de actuele noden van de woonmarkt. Individuele woningbouw blijft erg in trek. De schaarste aan beschikbare bouwgronden en de teruglopende oppervlakte, stimule-ren een nieuwe visie op architectuur die groots wonen met maximale privacy toelaat op een beperkt terrein. Het eigen terrein wordt omgebogen tot de omgeving voor de woning, wat een bijzonder gunstige verhouding tussen woon- en terreinoppervlakte mogelijk maakt. De nieuwe kijkwoning die AR+ momenteel realiseert, concretiseert deze vernieuwende visie.

Sterke architectuurconcepten zijn de voorbije 20 jaar het handelsmerk geworden van AR+. De bewoners ervaren hun tijdloze realisaties als een bijzonder bezit en dat zal ook morgen zo blijven.
Build for Life