Keukens

8 voordelen van een stoomoven

8 voordelen van een stoomoven
Door hetelucht met stoom te combineren zet je telkens weer heerlijke en gezonde gerechten met een knapperig korstje op tafel. Klinkt het allemaal nieuw? Geen probleem, binnen de kortste keren ben je een expert. De techniek van het stomen is al eeuwen oud, maar de stoomoven lijkt steeds populairder te worden. Toch weet niet iedereen wat de voordelen van een stoomoven zijn ten opzichte van een conventionele oven of combimagnetron. Wij sommen een aantal voordelen voor je op en vertellen je alles over de vele functies en eigenschappen van de stoomoven.

  1. Je kan hele maaltijden tegelijk in de oven doen. Stop zalm, asperges, cherrytomaatjes tegelijktertijd in de oven en na 11 minuten kan je al aan tafel.
  2. Een combi-stoomoven is multifunctioneel. Je kan de stoomoven gebruiken om te ontdooien, opwarmen (regenereren), pocheren, grillen, etc. Zonder dat de oorspornkelijke kwaliteit van het voedsel verloren gaat.
  3. Je kunt ruimte besparen in je keuken. Doordat je alles in de stoomoven tegelijk kan bereiden, heb je niet per se meer een grote kookplaat met vijf pitten nodig of andere apparaten.
  4. Je hebt minder vaat. Doordat alles tegelijk in de oven gaat heb je ook minder afwas. Je hoeft namelijk niet elk ingrediënt apart te bereiden.
  5. Je kan gerechten heel precies bereiden. Met een combi-stoomoven kan je gerechten op een hele precieze temperatuur bereiden, daardoor zal het eten niet aanbranden of te gaar worden.
  6. Minder schoonmaken. De stoomovens van AEG beschikken over zelfreinigende programma’s. Zo ben je bijna geen tijd kwijt aan het reinigen van de oven.
  7. Je eten heeft meer smaak. Door te stomen blijft de smaak van je voedsel beter behouden, waardoor jij in je eigen keuken kunt koken als een chef.
  8. Het is erg gezond. Niet alleen blijft de smaak behouden, ook voedingsstoffen, vitamines en mineralen blijven behouden. Daardoor haal je meer voedingsstoffen uit je gerecht.

Voor meer informatie: AEG

Ook interessant