Algemeen

6 gewonen na instorten galerij duplexwoning

Zes mensen zijn gisteravond in Arnhem gewond geraakt nadat een deel van de galerij van een duplexwoning was ingestort. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Het gaat om een studentencomplex aan het Marsdiep in de wijk Presikhaaf.

De gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht, onder meer met breuken en schaafwonden. Op de galerij was een feestje aan de gang, toen een deel van de constructie het begaf. Het ongeval gebeurde op de eerste verdieping.

Het studentencomplex in de Arnhemse wijk Presikhaaf bestaat uit voormalige duplexnoodwoningen van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Twee jaar geleden brak in Lent bij Nijmegen ook een galerij van een dergelijk rijtje woningen. Dat gebeurde eveneens toen er een studentenfeestje aan de gang was. Ook hier raakten mensen gewond, van wie enkelen ernstig.

Uit onderzoek bleek toen dat de galerij de zware last niet kon dragen door ondeugdelijke bevestigingen. De VROM Inspectie gelastte destijds een onderzoek en eventuele versterking van de balkons van alle voormalige COA-woningen. De gemeente Arnhem en de politie onderzoeken vandaag of het ongeluk aan het Marsdiep ook met een ondeugdelijke constructie te maken heeft.
Build for Life