Algemeen

500 miljoen euro in fonds voor innovatieve projecten

Het Nederlandse kabinet maakt 500 miljoen euro beschikbaar voor een fonds waaruit het mkb geld kan lenen voor innovatieve projecten. Minister Verhagen (Economische Zaken) reageert daarmee op voorstellen van onder meer Topteam Water. Dat is een groep wetenschappers en ondernemers die pleiten dat er meer financiële ruimte moet zijn voor experimenten.

Topteam Water meent dat de overheid een percentage van de 7 tot 8 miljard euro die in waterprojecten wordt geïnvesteerd, gereserveerd moet worden voor innovaties. De watersector werd door de minister uitgenodigd om plannen in te dienen om de sector op te stuwen tot de wereldwijde top. Verhagen heeft in totaaltien sectoren aangeschreven. Het Topteam wil dat de watersector een sterkere betrokkenheid krijgt bij onderwijs en onderzoek.

De minister presenteert voor Prinsjesdag de kabinetsreactie op de ingediende voorstellen. Koos van Oord, verbonden aan Topteam Water, wil dat de sector een waterregisseur aanstelt die de uitvoering van het advies aanjaagt en faciliteert. De regisseur moet onder meer de 13 innovatieve business cases uitwerken die het Topteam heeft geselecteerd.

Gebaseerd op: Cobouw
Build for Life