5 tips voor het inrichten van je garage

Bron: Bouw & Wonen
5 tips voor het inrichten van je garage
De garage is misschien niet de allerbelangrijkste ruimte in huis, maar dat betekent natuurlijk niet dat je er niet het meeste uit wilt halen. Niet iedereen heeft een garage, dus mag je jezelf als gelukkig beschouwen als dit wél het geval is. We geven je een aantal tips voor het inrichten van je garage.

Kies voor een sectionaaldeur

Een sectionaaldeur dankt zijn naam aan het feit dat deze deuren zijn opgedeeld in verschillende secties. Hierdoor kun je de deur in een rechte lijn omhoog duwen. Het grote voordeel hiervan is dat het ruimte bespaart. Je kunt de ruimte om de garagedeur namelijk gewoon benutten en hoeft geen rekening te houden met de zwaai die een ‘normale’ garagedeur moet maken. Bonusvoordeel is dat een sectionaal garagedeur veiliger is. Omdat deze deur omhoog gaat in plaats van naar de buitenkant, is de kans op ongelukken minder groot.

Hang je fietsen op

De garage is natuurlijk een ideale plek om je fiets(en) neer te zetten. Normaal gesproken nemen fietsen echter wel de nodige ruimte in beslag. De oplossing: hang je fietsen op. Hiervoor kun je een speciale muurbeugel of ophangset kopen. Naast dat je hierdoor flink wat ruimte overhoudt, staat het ook nog eens veel georganiseerder.

Ga voor dichte kasten

In veel garages wordt er gebruikgemaakt van open kasten. Maar om ervoor te zorgen dat je garage er net en opgeruimd uitziet, kies je liever voor dichte kasten. Nóg beter is als je het binnenin de kasten ook netjes houdt, door je spullen in opbergbakken onder te verdelen.

Bevestig grote voorwerpen aan het plafond

Een andere manier om ruimte te besparen, is door grote voorwerpen aan het plafond te hangen. Vooral spullen als ski’s en surfplanken lenen zich hier uitstekend voor. Vaak kun je veel meer op het plafond kwijt dan je denkt!

Denk goed na over wat je met je garage wilt doen

Je krijgt het beste resultaat als je vooraf goed nadenkt wat je met je garage wilt doen. Stel eerst vast wat je sowieso in de garage kwijt wilt. Wellicht heb je door hem slim in te richten (zie de voorgaande tips), nog wel ruimte over. Wat je daarmee doet? Bijvoorbeeld een hobby- en klusruimte, je eigen mini-sportschool of een mancave. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Maak er wat leuks van

Dat je niet zoveel aandacht aan je garage besteedt als aan je woonkamer is logisch. Het blijft tenslotte een garage. Maar dat houdt niet in dat je er niet iets leuks van kunt maken. De muur in een leuke kleur verven kost bijvoorbeeld helemaal niet gek veel tijd, maar zorgt er wel voor dat je vrolijk wordt van je garage. Daarnaast kun je voor spullen kiezen die functioneel zijn én er fraai uitzien, zoals mooie kasten en opbergdozen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo