Interieur

5 slimme tips om je hobbykamer in te richten

Een eigen hobbykamer is ideaal om je goed georganiseerd te voelen en te voorkomen dat je hobby je hele huis overneemt. Hoe je je hobbykamer precies inricht, hangt natuurlijk af van de activiteit die je erin uitoefent. Iemand die fietsen opknapt heeft andere vereisten dan iemand die truien breit. Toch zijn er wel wat algemene tips te geven.

1. Goede organisatie

Een belangrijk aspect van je hobbykamer is de organisatie ervan. Als je net een briljant idee hebt voor een nieuw project, wil je geen tijd verspillen aan de zoektocht naar die ene knoop of stift. Maak gebruik van kasten, lades en dozen om alles netjes georganiseerd te houden. Vergeet ook de muur niet: hang scharen, tangen en ander gereedschap op aan een ‘pegboard’ (gaatjesbord), zodat alles zijn eigen plek heeft en altijd binnen handbereik is. Laat ook wat plaats vrij voor je afgewerkte projecten.

2. Inspiratiemuur

Een andere manier om je muren te benutten is er inspiratie op te verzamelen. Zo ben je je ‘artist’s block’ te slim af! Hang bijvoorbeeld een prikbord of whiteboard tegen de muur: de perfecte plek voor foto’s, schrijfsels of schetsen.

3. Een ergonomische stoel

Zit je vooral stil terwijl je je hobby uitoefent? Investeer dan in een stoel die niet alleen mooi is, maar ook comfortabel en ergonomisch. Je rug zal je dankbaar zijn.

4. Gericht verlicht

Het is geen geheim dat verlichting ontzettend belangrijk is voor de uitstraling van om het even welke ruimte. In een hobbykamer komt een goed gerichte lamp goed van pas, zodat je ook fijne details goed kunt zien. Een verstelbare lamp is dan geen overbodige luxe.

5. De vloer in je hobbykamer

Een tapijt mag dan wel mooi en knus zijn, overweeg of dat wel zo handig is in je hobbykamer. Als er bijvoorbeeld regelmatig snippertjes papier op de grond dwarrelen, dan is het veel makkelijker om even een bezem over een gladde vloer te halen dan iedere keer de stofzuiger erbij te nemen.

Ook interessant