Verbouwen

5 Super tips voor hal- en traprenovatie

5 Super tips voor hal- en traprenovatie
De hal, en meestal ook de trap, is het visitekaartje van je woning. Als deze twee elementen er mooi en goed verzorgd uitzien, is dat een hartelijk welkom voor iedereen die binnenkomt. Je maakt meteen een goede indruk op je bezoek en het is voor jezelf ook erg fijn thuiskomen! Bij de trap is ook het veiligheidsaspect van belang. Hij mag niet te glad zijn, geen loszittende delen hebben en het moet ook niet te donker zijn. Om je te helpen een schitterende entree te maken, geven wij je 5 super tips!

Professionele traprenovatie met verlichting

De trap is dé eyecatcher in je gang. Dus de beste en mooiste manier om je hal en trap te vernieuwen, is door een traprenovatie met overzettreden door een professional te laten doen. Het is uiteraard wel duurder dan wanneer je zelf met verf en halve maantjes aan de slag gaat, maar het is veel mooier én gaat veel langer mee. Daarbij heb je enorm veel keuzemogelijkheden voor wat betreft de overzettreden, de stootborden, trapleuningen en verlichting onder de treden. Zo kun je de voor jou perfecte trap samenstellen, helemaal in jouw stijl en kleur. Bovendien zit er antislip garantie op. Kortom een stijlvolle, goed verlichte trap waar je niet op uitglijdt; beter kan niet!

Muren verven en behangen

Heel erg mooi is het om een combinatie van verf en behang toe te passen in je hal. Dit kun je in dezelfde stijl en kleurstelling doen als je trap. Maak bijvoorbeeld een contrast muur met een trendy behang en verf de rest van de muren in een bijpassende kleur. Zo heb je een verbluffend effect!

Schoenenkasten en opbergruimte

Zeker wanneer je hal niet zo groot is, is het belangrijk om te zorgen voor slimme opbergruimte voor je schoenen en andere spulletjes. Je kunt fraaie schoenenkasten kopen en er twee naast elkaar zetten voor een elegant effect. Zo kun je er heel veel schoenen in kwijt en heb je meteen een plank/schap om wat spulletjes en accessoires op te zetten. Maar, maak het niet te vol want dan wordt het snel rommelig.

Grote spiegel en accessoires

Boven die schoenenkasten hang je dan een grote spiegel om het effect compleet te maken. Ronde spiegels zijn er elegant, maar een andere vorm kan natuurlijk ook. Qua accessoires is het belangrijk om rekening te houden met de mogelijkheden en afmetingen van je hal. Zo kun je onderaan je mooi verlichte trap misschien een mooie, grote plant neerzetten. Wat ook erg mooi is om aan de muur van je trapleuning enkele foto's, ornamenten of spiegels op te hangen die met de trap mee omhoog gaan. Hoe dan ook, wees zuinig met accessoires en kies liever voor enkele grote blikvangers dan meerdere kleine items.

Loper op de vloer

Een kleed op de vloer in de gang scheelt je enorm veel vuil in de woonkamer. Het is dus niet alleen een mooie aankleding, maar ook een praktisch element.

Kortom, met een professionele traprenovatie, een nieuw kleurtje op de muur en enkele andere kleine toepassingen heb je een snelle, super mooie interieur make-over voor jouw entree; een echte binnenkomer!

Ook interessant