Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   29 november 2021 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Maandag 29 november verwachten we in het zuiden eerst nog vaak nog lage wolken met kans op aanvriezende mistbanken. Over het noorden is het, afgezien van een paar lokale buien, meestal droog met soms opklaringen. In de loop van de dag krijgen we vooral over het oosten en het noordoosten meer wolken met enkele regenbuien of in de Ardennen een paar sneeuwbuien. Elders blijft het dan meestal droog met in de namiddag geleidelijk zelfs brede opklaringen over het westen en daarna in het centrum. We halen maxima van 0 tot 2 graden in de Ardennen, rond 4 graden in het centrum tot 7 graden in het westen. De wind is matig uit westelijke tot noordwestelijke richtingen. Aan zee is de wind vrij krachtig uit noord krimpend naar noordwest.

Vanavond is er over het noordoosten en het oosten nog kans op enkele buien, die in de Ardennen winters zijn. Elders is het overwegend droog met brede opklaringen. Volgende nacht neemt de bewolking snel toe vanaf de kust en gaat het stilaan regenen. Op het einde van de nacht bereikt de neerslag het oosten met in de Ardennen sneeuw of eventueel lokale aanvriezende regen. De minima worden in het begin van de nacht opgetekend: zij schommelen tussen -3 graden in de Hoge Venen, rond +1 graad in het centrum en +5 graden aan zee. De zuidwestenwind waait matig en later lokaal vrij krachtig. Aan de kust is de wind soms krachtig uit west.

Dinsdag bepaalt een regenzone ons weer. In de Ardennen is de neerslag eerst winters (met wat sneeuw en mogelijk ook aanvriezende regen), alvorens over te gaan in regen. In de namiddag wordt het meestal droog in het westen met enkele opklaringen. Het is zachter bij maxima tussen 5 graden in de Hoge Ardennen en 11 graden aan zee. De wind is matig, aan zee en soms ook op de hoogten vrij krachtig, uit westelijke tot zuidwestelijke richtingen. Dinsdagnacht wordt het winderig.

Woensdag gaat het eerst vrij stevig regenen. Later wordt het vanaf de kust wisselend bewolkt met enkele buien. De maxima schommelen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 10 graden aan zee. In de namiddag stroomt er koudere lucht over onze streken. Er waait een vrij krachtige zuidwestenwind met rukwinden van 50 tot 70 km/u. Na de regenzone ruimt de matig wordende wind naar het westen.

Donderdag is het wisselend bewolkt en vrij koud met soms enkele winterse buien en in de Ardennen sneeuwbuien. Aan zee is een donderslag mogelijk. De maxima liggen tussen 1 graad in de Hoge Venen en 7 graden aan de kust. Er waait een meestal matige noordwestenwind en aan de kust soms een vrij krachtige noordenwind.

Vrijdag zijn er eerst enkele opklaringen mogelijk, maar later bereikt een nieuwe storing ons land vanaf het westen. In de Ardennen valt er sneeuw. Na een vrij koude nacht klimt het kwik naar 0 graden in de Ardennen tot 5 graden aan zee. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig.

Zaterdag trekt een volgende storing door ons land met tijdelijk nog kans op sneeuw in de Ardennen. We halen maxima van 3 tot 8 graden bij een matige en aan zee een vrij krachtige zuidenwind die ruimt naar het westen.

Zondag wordt het deels bewolkt met kans op enkele buien die vooral in de Ardennen soms winters kunnen zijn.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo