Nieuwbouw

41 nieuwe betaalbare modus-woningen in stadskern Eeklo

Woningbouw Huyzentruyt, dochteronderneming van Groep H uit Beveren-Leie, gaat 41 budgetvriendelijke nieuwbouwwoningen bouwen in bouwproject “De Platanen” te Eeklo. De woningen komen op het terrein van de vroegere Broederschool in de Zuidmoerstraat. Na projecten te Waregem, Deerlijk, Torhout en Gent werd voor dit project, dat samen met verkavelaar Imano uit Deinze werd ontwikkeld, opnieuw gekozen voor het succesvolle Modus-concept. Zo is er nu in Eeklo reeds voor €174.326 (exclusief kosten) een volledig afgewerkte woning mét bouwgrond beschikbaar.

MODUS by Huyzentruyt

Bij Woningbouw Huyzentruyt is men al langer bezig met de ontwikkeling van uiterst betaalbare woningen. Onder de merknaam Modus werd een nieuwe, leefbare en betaalbare woonvorm in het leven geroepen die recht in het hart mikt van de reële marktvraag: een nieuwbouw rijwoning “all in” voor om en bij de €200.000 (in functie van de ligging).
“Met de MODUS woningen willen we een nieuw publiek bereiken. We stellen vast dat een steeds toenemende groep mensen uit de boot valt wat het huidige marktaanbod aan koop- en vooral nieuwbouwwoningen betreft. Een budget van ongeveer €200.000 all-in is op vandaag voor veel gezinnen een kritische grens. En in die prijsklasse is amper iets te vinden. Onze MODUS woningen zijn een pasklaar antwoord op een acute vraag uit de markt. Meer nog, ze bieden een hedendaagse, kwalitatieve en volwaardige nieuwbouwwoning voor een prijs waarvoor je amper een -vaak verouderde- rijwoning kan vinden.”, zegt Joris Ockier, commercieel directeur van het bedrijf.



Betaalbaar wonen met aandacht voor groene energie en mobiliteit

In het nieuwbouwproject “De Platanen” zal Woningbouw Huyzentruyt in totaal 41 betaalbare woningen optrekken. “Die betaalbaarheid uit zich hier op verschillende vlakken.” vervolgt Joris Ockier. “Ten eerste in de totale kostprijs. De Modus-rijwoningen worden aangeboden voor ca €200.000 all-in. Een tweede bijdrage wordt geleverd door de aandacht voor energie in het project. Bewoners kunnen intekenen op een energiepakket waarmee ze gedurende 10 jaar genieten van een vermindering van onroerende voorheffing. Dit pakket voorziet ook een zeer interessante instap in zonne-energie waardoor de klant zijn elektriciteitskost kan herleiden tot quasi nul. Zo voldoen deze woningen al aan de normen van de nabije toekomst wanneer ze verplicht energie zullen moeten produceren. En ten derde is er de mobiliteitskost. Deze wordt niet alleen beïnvloedt door de centrale ligging van het project, bovendien kunnen de carports in “De Platanen” allen voorzien worden van laadpunten voor elektrische voertuigen. De zonnepanelen bovenop die carports zorgen dan weer voor groene stroom. Bewoners en bezoekers zullen hiermee hun voertuig goedkoop kunnen opladen. Dit project is dus nu al klaar voor de omschakeling naar elektrische voertuigen die eraan komt. Bij de oplevering zullen reeds enkele publieke oplaadpunten voorzien zijn.
Tenslotte werd ook aan de omwonenden gedacht. Zij kunnen tevens de publieke laadpunten gebruiken. En wie wil kan op een rendabele manier mee investeren in de PV-installaties van De Platanen.”

Moderne architectuur met zuidgerichte tuin

De architectuur is strak modern en de wisselende gevelsteen zorgt voor een gevarieerd straatbeeld. De woningen worden compleet afgewerkt verkocht. De klant heeft zelf de keuze uit een aantal mogelijke indelingen met een bewoonbare oppervlakte tussen 100 en 123m². Op meer dan de helft van de percelen is het ook toegestaan om nog groter te bouwen indien gewenst, ook nadien. Zo is de woning perfect af te stemmen op elke gezins- of woonsituatie.
Bovendien beschikt elke woning over een 100% zuidgerichte tuin met uitweg achteraan. In de prijzen zijn zelfs de omheining, hagen en de staanplaats met carport inbegrepen.
Ten slotte zorgt een intelligente vulling van de regenputten voor een maximale beschikbaarheid van regenwater. Er werd de grootste aandacht besteed aan de infiltratie van overtollig regenwater. Zo komt geen druppel hiervan in de riool van de Zuidmoerstraat terecht.

Verkoop gestart

De commercialisering van het project is onlangs gestart. Geïnteresseerden kunnen terecht bij Woningbouw Huyzentruyt (tel. 056/736 736) om de mogelijkheden te bespreken.
Om zowel de omwonenden als geïnteresseerde kopers te informeren organiseert Woningbouw Huyzentruyt een informatievergadering op woensdag 22 juni as. om 19u15 in het Parochiaal Centrum Beukenhof, Zuidmoerstraat 138 te Eeklo.