Buitenschrijnwerk

4 handige tips voor het kiezen van een voordeur

4 handige tips voor het kiezen van een voordeur
Sinds het begin van corona hebbe we te maken met gekte op de huizenmarkt. Grote kans dat jij ook van plan bent om te gaan verhuizen of misschien net zelfs een nieuwe woning hebt gekocht.

Het eerste wat je ziet bij een woning is meestal de voordeur. Ben je op zoek naar een nieuwe voordeur voor je nieuwe huis, maar weet je niet goed waar je op moet letten? In dit artikel lees je enkele handige tips voor het kiezen van een voordeur.

1. Let goed op het materiaal van de voordeur

Het eerste waar je naar moet kijken, is het materiaal van de voordeur. Meestal heb je de keuze uit houten en kunststof deuren. Wil je voor een eenvoudig te onderhouden voordeur gaan? Dan is een kunststof voordeur de beste keuze. Dat komt omdat hout een materiaal is dat echt leeft; dat heeft veel meer onderhoud nodig. Daarbij zijn kunststof deuren heel gebruiksvriendelijk en kun je ze gemakkelijk schoonhouden. Ga je liever voor een houten deur? Houd dan rekening met genoeg onderhoud om de deur mooi te houden.

2. Ga voor een design dat past bij het huis

Of je nu voor een kunststof deur of een houten deur gaat; het is aan te raden om te kiezen voor een design dat écht goed bij je huis past (en natuurlijk bij je smaak). Juist omdat je voordeur dé eyecatcher is van je woning is het prettig om een deur te hebben die precies aansluit bij de rest van het design van je huis. Denk bijvoorbeeld aan een deurkozijn in dezelfde stijl en kleur als je ramen of aan opvallende vormen die je ook in andere delen van je woning ziet. Een expert kan je hier eventueel bij helpen als je niet goed weet waar je moet beginnen.

3. Kies voor een voordeur met goede beveiliging

Natuurlijk wil het oog ook wat, maar dat is niet het enige waar je op moet letten bij het uitkiezen van een voordeur. Zo is het ook belangrijk om te gaan voor een veilige voordeur. Een goede beveiligde voordeur beschikt over standaard SKG**-beslag (Politie Keurmerk Veilig Wonen) en driepuntssluiting zodat er niet snel kan worden ingebroken. Er bestaan zelfs voordeuren die bestand zijn tegen lawaai en giftige stoffen en die dus op die manier veiliger zijn. Kortom: kijk dus eens goed naar de eigenschappen van een voordeur in je zoektocht naar een goede deur.

4. Koop kwalitatief hang- en sluitwerk

Over een goed beveiligde voordeur gesproken: tot slot moet je ook nog kijken naar de kwaliteit van het hang- en sluitwerk van de voordeur. Dat is een onderdeel waar veel mensen niet aan denken in het kader van veiligheid. Let er in ieder geval op dat de scharnieren aan de binnenkant van de deur zitten (dus in je huis) en dat je voor een goed slot gaat dat voldoet aan diverse keurmerken. Wist je dat je met sommige écht goede sloten korting kunt krijgen bij je verzekeraar? Daarmee zorg je er immers voor dat je huis beter beveiligd is waardoor de kans op een inbraak (en dus kosten voor de verzekeraar) kleiner is.

Ook interessant