3M lanceert effectieve en duurzame entreemat

25 juni 2014 Bron: ANP
3M lanceert de Nomad Optima+ Entreemat. Deze entreemat is zo effectief en duurzaam, dat 3M er een prestatiegarantie van vijf jaar bij geeft. `Een efficiŽnte en aantrekkelijke mat zorgt voor een warm welkom voor klanten en medewerkers,` aldus Richard Jones, 3M Business Development Manager Floor & Surface Care. `Verder helpt een goede mat uitglijden te voorkomen. Entreematten spelen bovendien een essentiŽle rol in het verminderen van de onderhoudskosten, vooral in gebouwen met veel passage.` De nieuwe Nomad Optima+ kan op al deze onderdelen een essentiŽle bijdrage leveren. Jones: `De nieuwe Nomad Optima+ Entreemat houdt vloeren schoner en veiliger tegen een lagere totale kostprijs ťn de mat gaat langer mee. Hij behoudt daarbij zijn stijlvolle uitstraling, ook na jarenlang gebruik.`

De Nomad Optima+ is speciaal ontwikkeld voor extreem drukke passages. De mat bestaat uit slijtvaste aluminium profielen met daarin 3M(tm) Nomad(tm) Aqua Series 85 textiel of rubber. Het innovatieve lussysteem met twee vezels zorgt ervoor dat het vuil van de schoenzool wordt afgeschraapt en het vocht geabsorbeerd wordt; vocht ťn vuil blijven vervolgens in de mat achter. Bij klassieke entreematten blijft het vuil op de mat liggen. Daarmee is het niet alleen zichtbaar, maar kan het zich ook gemakkelijk verspreiden. De voordelen van het Nomad-systeem zijn dan ook zichtbaar ťn meetbaar: de schoonmaakkosten dalen, er is minder vloerschade, er zijn minder glij-, struikel- en valpartijen en minder potentiŽle schadeclaims.

3M lanceert effectieve en duurzame entreemat


Nomad Optima+ is verkrijgbaar met een open of gesloten matstructuur en met verschillende railhoogtes voor in de vloer verzonken toepassingen. Een derde uitvoering (Nomad(tm) Optima+ Slim) combineert de hoge prestaties van een geÔntegreerde entreemat met aluminium frame met het gebruiksgemak van een klassieke legmat. Dit is de ideale oplossing voor het herinrichten van een entree zonder verzonken vloerdelen.

De Nomad Optima+ is ontworpen voor gebruik in onder andere de gezondheidszorg, op luchthavens, in hotels en in andere zones met veel passages. De nieuwe matten combineren daarom uitzonderlijke duurzaamheid met een gemakkelijke installatie en onderhoud. De mat kan in elke maat of vorm gesneden worden en vervolgens eenvoudigweg afgerold worden in het verzonken vloergedeelte. Als de matten gereinigd moeten worden, kunnen ze weer gemakkelijk worden opgerold. Dagelijks stofzuigen en regelmatig grondig schoonmaken maximaliseren de levensduur van de mat.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo