Nieuwbouw

39 nieuwe eengezinswoningen in groene buurt in Emelgem

Matexi is gestart met de bouw van de eerste 10 woningen op haar verkaveling in de Gistelstraat in Emelgem. In een tweede en derde fase bouwt Matexi er nog eens 29 huizen bij. De bouw van de laatste zeven woningen is afhankelijk van de goede werking van twee buffervijvers. De perceelsgrootten schommelen tussen de 215 en 535 m2.

Matexi spaarde de afgelopen maanden kosten noch moeite om de nieuwe verkaveling te ontwikkelen met groen en water. Een ingebuisde beek werd opengelegd zodat het water weer aan de natuur is gegeven. Op de verkaveling werden ook twee nieuwe bufferbekkens gegraven. Matexi trok een fietspad door de nieuwe woonbuurt en investeerde in heel wat groenaanleg.

De ontwikkeling gebeurde in nauw overleg met het gemeentebestuur en alle bevoegde diensten. De snelle doorlooptijd was voor een project van deze omvang exemplarisch en getuigt van de visie en dynamiek van de gemeente Izegem.

Alle woningen hebben ten minste drie slaapkamers, een ruime leefkamer, een eetkeuken, een badkamer, een tuin, een zolder en een inpandige garage.

Grote troef van deze woonbuurt is haar rustige en kindvriendelijke ligging in een binnengebied van Emelgem. Het speeltpleintje in de Haaipanderstraat ligt op wandelafstand en het centrum van Emelgem met zijn buurtvoorzieningen ligt vlakbij.

Onder het motto ‘Great places to live’ ontwikkelt Matexi al 65 jaar op een professionele manier en met een langetermijnvisie buurten, waar het aangenaam wonen, werken, winkelen en ontspannen is. Ook in de Gistelstraat in Emelgem worden kwaliteitsvolle en betaalbare huizen gebouwd in een pastorie- of cottagestijl op basis van doordachte ontwerpen. Zij resulteren in een optimale ruimtelijke indeling in een harmonisch architecturaal geheel.

Energiezuinig

Door een optimale vloer-, muur- en dakisolatie duiken de woningen naar een E-peil 60, ver onder onder de wettelijke E80-norm. Een condenserende hoogrendementsketel zorgt voor een energiezuinige verwarming.