Vastgoed

3.000 extra studentenkamers in Leuven tegen 2016

De universiteit KU Leuven heeft bekendgemaakt dat er tegen 2016 zeker 3.000 studentenkoten zullen bijkomen. Dat is nodig om het stijgende aantal studenten en onderzoekers op te vangen in Leuven. De universiteit heeft al enkele grote nieuwe residenties in gebruik genomen. Het aantal universiteitsstudenten neemt al jaren toe, maar ook het aantal onderzoekers stijgt en ook zakken steeds meer buitenlandse studenten naar Leuven af. Daarom zal de KU Leuven, samen met de stad, zorgen voor 3.000 extra koten.

De helft van de nieuwe koten zal gefinancierd worden door de KU Leuven zelf, de andere helft komt van privé-investeerders die een overeenkomst met de universiteit hebben gesloten. Een paar van die nieuwe residenties zijn al in gebruik genomen (onder meer De Vesten, het Bijbelinstituut en Cruysbergs). Volgend jaar volgen onder meer de Regaschool en het Amerikaans College.

Binnenkort wordt in Leuven trouwens een nieuwe regelgeving van kracht rond verhuur van koten voor inwonende eigenaars. Zo vallen enkele verplichtingen weg. De stad verstrengt wel de mogelijkheid voor huisjesmelkers om woningen op te delen in studentenkoten.

Ook interessant