Vastgoed

Nood aan 3.700 nieuwe Leuvense koten tegen 2015

"Leuven heeft tegen 2015 nood aan 3.700 nieuwe koten", aldus de Leuvense schepen van Ruimtelijke Ordening Herwig Beckers (CD&V). Dit komt vooral door het toenemend aantal buitenlandse studenten en de verlening van een aantal opleidingen.

Door de verwachte groei van het aantal studenten dienen er op korte termijn 10 procent koten bij te komen. Nu zitten al meer dan 35.000 studenten op kot in Leuven. Tegen 2015 zouden dat er, volgens cijfers van de K.U. Leuven, bijna 40.000 zijn.

Dat is vooral het gevolg van de sterke toename van het aantal buitenlandse studenten. Daarnaast wordt een sterke groei van het aantal studenten verwacht door de geplande verlenging van een aantal masteropleidingen.

"We hebben samen met de universiteit een werkgroep opgericht", aldus Beckers. "Zo gaan we kijken op welke locaties de universiteit of privé-investeerders extra koten kunnen komen." De stad Leuven gaat volgens Beckers zelf geen koten bouwen.

Om Leuven ook voor de Leuvenaars leefbaar te houden mogen er volgens Beckers geen gezinswoningen opgevormd worden tot studentenkoten: "We willen meer zijn dan louter een studentenstad."