Nieuwbouw

300 nieuwe woningen op stortplaats Hemiksem

De deputatie van de provincie Antwerpen keurde op advies van bevoegd gedeputeerde Koen Helsen (open vld) het ruimtelijk uitvoeringsplan ‘Scheldeboord’ te Hemiksem goed. Hierdoor kan van start gegaan worden met de bouw van een 300 woningen tussen de Schelde en de Schelleakker.

Deze zone van 14,50 ha groot is gelegen aan de Schelde en grenst aan het bedrijventerrein van Bekaert. Het gebied bevat een voormalig industrieterrein dat zwaar vervuild is en waarvoor een brownfieldprocedure werd opgestart, waardoor een sanering mogelijk wordt gemaakt.

Twee woonzones

‘Het ruimtelijk uitvoeringsplan voorziet twee woonzones met daartussen een ecologisch park’, aldus deputé Helsen. 'In de woonzone aan de Schelde, die door nv Vooruitzicht zal ontwikkeld worden, komen 235 woningen. Ook kleinhandel, kantoren en diensten zijn toegelaten'.

Daarnaast worden haaks om de Schelleakker nieuwe straten met één- en meergezinswoningen voorzien. Deze nieuwe woonwijk zal uitgebreid worden naar het huidige voetbalveld, wanneer voetbalclub Oxford verhuisd is naar de terreinen aan de sporthal van Hemiksem. Centraal in het gebied zal een ecologisch park aangelegd worden.

‘Met de opmaak van dit RUP kan een mooi en ambitieus woonproject gerealiseerd worden, met ruimte voor wonen, groen en recreatie’, besluit Koen Helsen