Nieuwbouw

3 nieuwe sociale woningen en 18 appartementen in Stabroek

Op donderdag 4 oktober 2012 werden in Stabroek 3 nieuwe sociale woningen en 18 nieuwe appartementen van De Ideale Woning officieel ingehuldigd. Dit gebeurde in aanwezigheid van burgemeester Alida De Bie. Met de realisatie van dit project beheert de sociale huisvestingmaatschappij in deze gemeente op dit moment 172 woongelegenheden: 108 eengezinswoningen en 64 appartementen.

Het nieuwe project situeert zich aan de Acacialaan-Essenlaan in Stabroek. Bouwcentrale Modern uit Kaprijke realiseerde er 3 woningen met 3 slaapkamers, 12 appartementen met 3 slaapkamers en 6 appartementen met 2 slaapkamers. Het ontwerp is van B-Architecten uit Antwerpen. De bouwwerken startten op 3 mei 2010 en werden voltooid op 28 augustus 2012. De totale kostprijs bedraagt 2,5 miljoen €.

"De appartementen vullen een gat in ons aanbod op. Tot nu toe hadden we in Stabroek geen 3 slaapkamerappartementen, bedoeld voor mensen met twee kinderen. Het nieuwe project komt daar zeker aan tegemoet", verduidelijkt directeur Gert Eyckmans van De Ideale Woning. "Op onze wachtlijst voor dit project staan 66 Stabroekse gezinnen. 21 daarvan krijgen nu een woning toegewezen."

Toekomst
De Ideale Woning plant voor de nabije toekomst nog andere projecten in Stabroek. Begin volgend jaar start de huisvestingmaatschappij met de bouw van 11 appartementen aan de Dorpsstraat. Ze zijn bedoeld voor klanten van de vzw Rotonde, die instaat voor de opvang en huisvesting van volwassen personen met een mentale en meervoudige handicap. In samenwerking met de gemeente staat ook de bouw van 6 appartementen aan de Parklaan op stapel.

Daarnaast beschikt De Ideale Woning nog over gronden met een totale oppervlakte van 14 hectaren in het woonuitbreidingsgebied Pekgat. Voor de ontwikkeling ervan werkt de maatschappij samen met de gemeente Stabroek en de Vlaamse bouwmeester. Het project is opgenomen in de "open oproep" van de Vlaamse bouwmeester. Volgend jaar wordt een studiebureau aangesteld om een stedenbouwkundige studie op te maken.