3 apparaten die voor meer gemak in de keuken zorgen

31 mei 2021 Bron: Bouw & Wonen
3 apparaten die voor meer gemak in de keuken zorgen
Een keuken moet er niet alleen mooi uitzien, maar vooral ook lekker functioneel zijn. Daarom zetten we een paar keukenapparaten op een rij die je leven een stuk gemakkelijker maken.

1. De kokend waterkraan

Een kokend waterkraan is een bijzonder handige uitvinding. De naam zegt het al: hierbij stroomt het kokende water direct uit de kraan. Ideaal voor als je een kopje thee wilt zetten of kokend water nodig hebt voor het koken. Een kokend waterkraan scheelt je behoorlijk wat tijd en het is bovendien een stuk gemakkelijker.

Je hoeft niet bang te zijn dat je onverhoopt de kokend waterkraan aanzet en jij (of je kinderen) zich zo verbranden. Alle kokend waterkranen hebben een kinderslot. Meestal houdt dit in dat je een knop moet indrukken. Laat je de knop los, dan stroomt er meteen geen water meer uit de kraan.

Aan een goede kokend waterkraan hangt uiteraard een prijskaartje, maar het is wel energiezuiniger dan een waterkoker. Bovendien verspil je minder water. Je gebruikt immers altijd precies zoveel water als je nodig hebt.

2. De slimme koelkast

Slimme apparaten schieten als paddenstoelen uit de grond en winnen steeds meer terrein. Dat is niet gek: ze maken je leven makkelijker, veiliger en dragen bij aan een lagere energierekening. Ook voor de keuken zijn er slimme varianten van welbekende apparaten denkbaar.

Vooral de slimme koelkast is een verrijking voor je leven. Zo kunnen bepaalde slimme koelkasten je op afstand vertellen wat er in je koelkast ligt. Perfect voor als je in de supermarkt staat en niet meer zeker weet of je een bepaald product in huis hebt. Daarnaast kun je de temperatuur hoger of lager zetten als je niet thuis bent. Dat is weer handig als je bijvoorbeeld visite krijgt en wilt zorgen dat het bier of de wijn koud staat. Daarnaast blijven groente en fruit langer goed en zit er vaak een touchscreen op slimme koelkasten, zodat je tijdens het koken een serie of film kijkt of naar muziek luistert. Slimme koelkasten zijn nog redelijk duur, maar er komen wel steeds meer fijner geprijsde varianten op de markt. Bovendien zou je er normaal gesproken energie mee kunnen besparen.

3. Slimme oven

Nog eentje die inhaakt op de smart hometrend: de slimme oven. Dit is een oven die je via je smartphone of tablet bedient. Hierdoor is het mogelijk om de oven op afstand te bedienen. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor zorgen dat je oven al is voorverwarmd op het moment dat je thuiskomt van werk, zodat je het gerecht meteen erin kunt stoppen. Daarnaast hebben bepaalde slimme ovens een zelfreinigende functie. Een oven schoonmaken is normaal gesproken natuurlijk geen pretje, dus dan is zo’n functie een uitkomst. Sommige ovens werken ook met spraakbesturing via Amazon Alexa of Google Assistant. Het is dan mogelijk om tegen je oven te praten.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo