Algemeen

250.000 huizen verwoest in Nepal

Door de aardbeving in Nepal zijn rond de 256.000 huizen verwoest. Nog eens 213.000 andere huizen raakten zwaar beschadigd, maakte het VN-bureau voor rampenhulp OCHA donderdag bekend. Het gaat om veel meer huizen dan aanvankelijk werd gedacht. Vooral huizen van steen en klei in de bergen zijn bezweken door de aardbeving van 7,8 op de schaal van Richter. Zeker een kwart van de 31 miljoen inwoners van Nepal is slachtoffer van de natuurramp die twee weken geleden gebeurde.

Rond de Nepalese hoofdstad Kathmandu zijn volgens de hulporganisaties 58 noodkampen ingericht, waar naar schatting 37.500 daklozen zijn ondergebracht. In verwoeste dorpen worden tenten verstrekt. Veel ontheemden schuilen in scholen of kerken die de aardbeving hebben doorstaan.

“Het is cruciaal dat mensen tijdelijk onderdak hebben om zich te beschermen terwijl ze hun huis weer opbouwen”, zegt Lex Kassenberg, landendirecteur van CARE in Nepal. Deze hulporganisatie wil met geld van Giro555 de komende maand 30.000 mensen voorzien van tentdoek en touwen om daarmee een tijdelijk behuizing te bouwen.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant


Build for Life