Algemeen

25 mei: Vlaamse Renovatiedag

Starten met een bouw- of verbouwproject brengt heel wat kosten en kopzorgen met zich mee. Eén gouden regel: zorg dat u op voorhand grondig geïnformeerd bent! Gewapend met de juiste informatie kan u de correcte voorbereidingen treffen en heel wat besparende maatregelen toepassen. Bovendien kan u in het oog houden dat vaak voorkomende bouwfouten in uw bouwproject vermeden worden.
Daarom organiseert Centrum Duurzaam Bouwen (kortweg CeDuBo) op regelmatige tijdstippen geleide bezoeken, opleidingen en infodagen voor de particuliere bouwer en verbouwer. De eerstvolgende infodag vindt plaats naar aanleiding van de Vlaamse Renovatiedag op zondag 25 mei 2003 tussen 13 uur en 18 uur.

Tijdens deze infodag maakt u als kandidaat-(ver)bouwer uitgebreid kennis met de verschillende aspecten van renoveren. CeDuBo biedt u op deze dag een gezonde mix informatie met infosessies, demonstraties en een tentoonstelling over renovatieprojecten. Uiteraard kan u ook onze permanente tentoonstelling ‘Duurzaam Bouwen’ bezoeken tijdens deze infodag.
U heeft de mogelijkheid om uit een divers programma te kiezen welke infosessies u wenst te volgen. Bij deze infosessies zullen de aspecten met betrekking tot verbouwen en renoveren specifiek benadrukt worden.

U kiest zelf uit het volgende uitgebreid programma van ‘Infosessies’ welke sessies u wenst te volgen.

 13u00
-
13u30
13u45
-
14u15
14u30
-
15u00
15u15
-
15u45
16u00
-
16u30
16u45
-
17u15
Renoveren en spaarzaam omgaan met energie X  X  
Renoveren en isoleren X  X  
Renoveren en gebruik van regenwater  X  X 
Renoveren en omgaan met afvalwater X  X 
Vocht in woningen   X  X
Renoveren en schilderen  X  X

Natuurlijk is het visuele aspect niet weg te denken op de infodagen van CeDuBo en daarom zullen er ook enkele demonstraties gehouden worden:

- Oude verftechnieken met nieuwe producten (Caparol)
- Schildertechnieken (Europees Centrum voor Renovatieprojecten)

Vervolgens kan u de voordelen en mogelijkheden van renovatie ontdekken aan de hand van een tentoonstelling over renovatieprojecten. In deze tentoonstelling worden diverse renovatieprojecten voorgesteld aan de hand van foto’s, plannen of maquettes.
Ten slotte is deze infodag dé gelegenheid bij uitstek om eens een bezoekje te brengen aan de permanente tentoonstelling ‘Duurzaam Bouwen’ waarin allerhande praktische voorbeelden op ware grootte zijn uitgewerkt. Daarnaast bevat deze tentoonstelling tal van praktische bouwtips, adviezen en aandachtspunten met betrekking tot het gehele bouwproces.

Voor meer informatie neemt u best contact op met:
Caroline Celis
Marketing & Evenementen
c.celis@centrumduurzaambouwen.be
T +32-(0)11-51 70 51
Build for Life