Duurzaam Bouwen

20 april: Milieuhappening ecoFEESTival 2008

Kamp C, het Provinciaal Centrum Duurzaam Bouwen en Wonen te Westerlo, organiseert dit jaar voor de derde keer de grootse milieuhappening ecoFEESTival. Tijdens de vorige editie mochten we 7000 bezoekers verwelkomen onder een stralende zon. Kamp C is op 20 april 2008 een verzamelplaats van uiteenlopende activiteiten rond milieubewust leven met infostands en animatie voor jong en oud. Hoogtepunt van de dag zijn de eco-biomarkt en de bouwbeurs terwijl de optredens van Moustash, Zeker Weten en Gorki zorgen voor muziek en spektakel.

PROGRAMMA

Op de eco-biomarkt zijn standhouders vertegenwoordigd uit de biologische-, ecologische- en natuursector. Topics die zeker aan bod komen op de markt zijn natuur, landschap en klimaat, ecologische initiatieven, biologische producten, composteertips en nog veel meer.

Op de bouwbeurs vind je standhouders uit de duurzame bouwsector. Heb je interesse in zonnepanelen, regenwaterrecuperatie, windenergie, isolatie, houtskeletbouw, beglazing, beter (ver)bouwen e.d. dan ben je die dag op Kamp C aan het juiste adres. De lijst van de deelnemende standhouders kan je op de website vinden.

Om de gezelligheid van de markt compleet te maken zullen er ook een aantal oude ambachten gedemonstreerd worden.

Infoloket voor alle vragen omtrent duurzaam (ver)bouwen

Kamp C organiseert die dag ook een infoloket. Hier kan je terecht voor al je inhoudelijke vragen omtrent duurzaam (ver)bouwen. De gemeentebesturen van Westerlo en Herentals informeren je over de aanvragen voor mogelijke subsidies en premies als je gaat (ver)bouwen.

Animatie voor jong en oud

Animatie mag natuurlijk niet ontbreken op het ecofeestival. Onze jonge bezoekers kunnen zich naar hartelust uitleven in het kinderdorp. Terwijl mama en papa rustig een bezoekje brengen aan de markt kunnen de kids zich vermaken op de luchtkastelen, een partijtje tchoukball spelen, new games uittesten en een eigen creatieve ecofeest badge ontwerpen. Animatoren zullen uiteraard een oogje in het zeil houden.

Wil je proeven van een bewegingskunst die dans, muziek, gevechtssport, zelfverdediging en acrobatie verenigt, kom dan deelnemen aan onze workshop capoeira.

Geen festival zonder muziek natuurlijk. De fanfare van Oosterwijk zal voor een leuke opwarmer zorgen. Moustash opent het festival met liedjes: instrumentaal, in het Nederlands en het Frans, vergezeld van flauwe grappen en acrobatie op het hoogste niveau. Zeker Weten brengt ons Soukous en afrobeat op vlaamsche wijze. Hun bekendste hit is ‘Liefde is overal’. De muzikale hoofdact van de dag wordt Gorki. Echte Nederlandstalige rock van hoog kwalitatief niveau. “Veronica komt naar je toe”, zo heet de nieuwe single van Gorki. Het is de voorloper van hun negende studio-album “Voor Rijpere Jeugd”, dat kortelings zal verschijnen.

Bij al dat feestgedruis hoort natuurlijk ook wat eten en drinken. Kom proeven van ons aanbod broodjes, biowijnen, -bieren, -en fruitsapjes. Héérlijk genieten in een gezellige, familiale sfeer�

Bezoek expo, bio-ecologische demonstratiewoning en Mierenpad

Kamp C zet die dag ook de deuren open. Iedereen kan vrij een bezoekje brengen aan ons infocentrum, waar je de permanente tentoonstelling 'O, is dat duurzaam bouwen' kan doorlopen. Infobrochures over duurzame topics en subsidiemaatregelen kunnen de bezoekers vrij mee nemen.

In Casana, de bio-ecologische demonstratiewoning, krijgt elke bezoeker de kans om zijn eigen ecologische woonvoetafdruk te berekenen. Aan de hand daarvan krijgt men gepersonaliseerde tips mee om duurzamer te wonen of te bouwen.

Bosgroep Zuiderkempen is ook van de partij en zal een aantal wandelingen gidsen in het Mierenpad. Tijdens deze wandelingen kom je iets meer te weten over het leven van de Rode bosmier, hun vrienden en vijanden. De wandelingen starten om 14u00, 15u00 en 16u00 en duren telkens 1 uur!

Milieuvriendelijk festival
De milieuvriendelijkheid van het festival wordt extra in de kijker geplaatst. We werken met afvaleilandjes op het terrein, waar onze festivalgangers hun (eventuele) afval in kunnen sorteren. De drank wordt geserveerd in herbruikbare bekers. Bij het drukwerk is er rekening gehouden met milieuvriendelijk papier en inkten. Uiteraard promoten we de fiets als vervoermiddel. Er is dan ook voldoende fietsparkeergelegenheid voorzien. Kortom, de aarde redden, da’s een feest!

Ook interessant