Duurzaam Bouwen

ecoFEESTival in Westerlo

Ecologisch feesten, ja het kan hoor!!! Zondag 22 april organiseert Kamp C de milieuhappening ecoFEESTival. Een biobeurs, een bouwbeurs, rondleidingen in het ecologisch gebouwde bedrijvencentrum en workshops laten jong en oud kennismaken met alle facetten van duurzaam bouwen. Verschillende bedrijven zoals Biohome, Ecohome en Solarteam stellen de nieuwste snufjes voor. Axl Peleman, Yevgueni en Fixkes (foto) leven zich uit op het muziekpodium van het EcoFEESTival. Inkom volledig gratis!

Kamp C is het Provinciaal Centrum Duurzaam Bouwen en Wonen in Westerlo. Het jaarlijkse ecoFEESTival staat gelijk aan een heleboel activiteiten rond duurzaam bouwen en wonen met infostands, rondleidingen en leuke animatie voor jong en oud. Met deze happening zet het Antwerpse provinciebestuur het milieu op een leuke, actieve manier in de kijker.

Alles over duurzaam bouwen en ecologisch leven

Centraal op het EcoFEESTival staat een biomarkt waar je allerlei bioproducten kunt proeven en kopen. Daarnaast is er een kleine bouwbeurs waar duurzame materialen, producten en technieken worden voorgesteld. Wie wil kan een rondleiding volgen over duurzaam bouwen en wonen waarbij we de bouwprojecten op het domein van achter de schermen zullen bekijken. De gemeentebesturen van Olen, Herentals en Westerlo zorgen voor praktische informatie over subsidies voor als je zelf duurzame initiatieven wilt nemen. O.a. de bedrijven Biohome en Ecohome die momenteel hun vestiging aan het bouwen zijn op het bedrijventerrein, stellen hun werking voor. En het Solarteam brengt een schaalmodel mee van de auto op zonne-energie. En wie de film “An Inconvenient Truth” nog niet gezien heeft, kan deze spraakmakende documentaire zien op het Ecofeestival.

Gratis ecologisch festival

Voor het “FEEST” plezier zullen bekende artiesten voor de nodige ambiance zorgen. Er zijn optredens voorzien van Axl Peleman en zijn band, van Yevgueni (winnaar van ‘Zo is er maar één’) en de Fixkes met o.a. hun Vlaamse superhit ‘KVRAAGETAAN’.
In en rond de feesttent kan je genieten van lekkere hapjes en drankjes. Kom alvast een keertje proeven van de héérlijke biologische wijnen. Overdag zijn er workshops voorzien waar jong en oud aan kunnen deelnemen. Om een tipje van de sluier te lichten, trommelen op olievaten is er één van.

Kinderen kunnen die dag ook dolle pret beleven, want voor hen is er een uitgebreid animatieprogramma voorzien.
Ook jij vindt op Kamp C vast iets naar je zin!



Praktisch:

Zondag 22 april van 11u tot 21u.
Biomarkt doorlopend van 11u tot 17.00u
Rondleidingen van 11u tot 15.30u
Workshops: didgeridoo, Djembe, Olievaten, grime, volksspelen
Film 'An Inconvenient truth'
Optredens : 16 uur de Fixkes, 17.45 uur Axl Peleman, 19.30 uur Yevgueni.

Gratis toegang.
Voldoende (fiets)parkeergelegenheid op het domein.

Kamp C
Provinciaal Centrum Duurzaam Bouwen en Wonen
Britselaan 20
2260 Westerlo