Interieur

130 leerlingen strijden in Vilvoorde voor make-over van hun klas

130 leerlingen strijden in Vilvoorde voor make-over van hun klas
130 leerlingen van 5 basisscholen uit Vilvoorde nemen het woensdag 27 maart tegen elkaar op met de steun van hun supporterende schoolgenoten. Alle kinderen komen uit het eerste of tweede leerjaar. Het spel dat ze spelen, is een combinatie van het gekende Twister en een stoelendans. Alles vindt plaats op het Bolwerkplein in Vilvoorde op een kleurrijke mat van maar liefst 100 m². De winnaar krijgt - naast eeuwige roem - een gratis verfbeurt voor zijn of haar klas. En niet zomaar een verfbeurt!

De kleurexperts van Levis weten perfect welke kleuren thuishoren in een klaslokaal. “Een klaslokaal moet een creatieve plek zijn waar toch discipline en concentratie heersen. Kleur is cruciaal om het juiste gevoel op te wekken”, zegt kleurexperte Gjulijeta Berisha van Levis. De klas van de winnaar van het spel woensdag krijgt dus een weldoordachte en professionele make-over.

Te weinig middelen voor scholen
Het is algemeen bekend dat de Belgische scholen het soms moeten stellen met (te) weinig middelen en een verouderde infrastructuur. Dat zorgt ervoor dat initiatieven ter ondersteuning als dat van Levis met open armen worden ontvangen. Toen Levis onlangs een oproep deed bij de Vilvoordse scholen, was het enthousiasme dan ook meteen groot.

"Het is een superleuke actie, die de 3 verschillende onderwijsnetten (stedelijk, gemeenschaps- en katholiek onderwijs) verenigt. Wij verlenen graag onze medewerking aan toffe initiatieven van privépartners", zegt Vilvoordse Schepen van onderwijs Jo De Ro (Open VLD).

De Kleurrijkste School 2013
Deze actie is het ludieke startsein van de actie De Kleurrijkste School 2013 van verfmerk Levis. Het initiatief om scholen met privésteun een nieuwe laag verf te schenken, kende vorig jaar een erg succesvolle start en dit jaar belooft alles nóg veel spectaculairder te worden! Een derde van de Belgische kleuter- en basisscholen kreeg in 2012 al een nieuwe laag verf dankzij de actie en dit jaar wil Levis kleur brengen in werkelijk élke klas van ons land.

Meer informatie vindt u op dekleurrijksteschool.be