Tuin

1000 rozen voor Boekarest

Naar aanleiding van het Belgische voorzitterschap van de Europese Unie en 130 jaar diplomatieke betrekkingen met Roemenië, organiseert de Belgische Ambassadeur in Boekarest op 8 juli a.s. een bijzonder opening event, op het centraal gelegen Enescu-plein. Belgische en Roemeense militaire muziekkapellen zullen er gedurende ruim anderhalf uur een gezamenlijk optreden verzorgen. Het wordt een feestelijke avond, waarbij ook de wereldvermaarde Belgische bloemensierkunstenaar Daniël Ost op het plein een bloemsierstuk van 12 x 15 m, waarin 1000 exclusieve rozen worden verwerkt, zal ontwerpen en realiseren.

Exclusieve rozen.

De rozen worden geleverd door de Agora Group, groothandel in snijbloemen, planten en benodigdheden en marktleider in België en Frankrijk. Sinds enige maanden werkt zij samen met de Nederlandse rozenkwekerij Wim Van Kampen. Dit bedrijf kweekt voornamelijk nostalgische rozensoorten, exclusief voor de Agora Group. Deze samenwerking werd in eerste instantie gestimuleerd door de behoefte naar speciale rozen als gevolg van de steeds toenemende verschraling van het aanbod dat de laatste jaren werd vastgesteld.
Eén van deze nieuwe variëteiten is de roos Ivanhoe die door Daniël Ost zal worden gebruikt in zijn creatie voor Boekarest.

Belgische bedrijven in Roemenië.

Onder impuls van de Belgische ambassadeur geniet de muzikale en bloemenshow die op 8 juli wordt georganiseerd, de volle steun van het in Roemenië actieve Belgische bedrijfsleven, dat van de gelegenheid gebruik maakt om zich beter kenbaar te maken naar de Roemeense bevolking, en om zijn kennis, op technologisch, culinair of ander gebied, onder de aandacht te brengen.
Naast de aanwezigheid van het diplomatieke korps in Boekarest, Roemeense officiëlen en talrijke Belgische en Roemeense bedrijfsleiders, zal dit event naar alle verwachting op een grote publieke belangstelling kunnen rekenen.