Verbouwen

Duurzame opbouw voor vakantiehuis

Bovenop een recreatiewoning uit de jaren '50 van de vorige eeuw heeft Bloot Architecture een uitbreiding gebouwd. De gebruikers zitten er als in een boomhut tussen de bladeren. De woninguitbreiding maakt deel uit van een verbouwing, die het Haagse architectenbureau onlangs heeft uitgevoerd. De bestaande vakantiewoning, gesitueerd in een privébos in de Achterhoek, is duurzaam gerenoveerd en volledig autarkisch gemaakt.

Compact en sculpturaal

De dakbouw past met zijn schuine daken en wanden precies binnen de kaders van het bestemmingsplan, dat een maximale goot- en nokhoogte voorschrijft. De sculpturale en compacte uitbreiding bestaat grotendeels uit houtskeletbouw. Ze is geïsoleerd met vlaswol en rondom bekleed met onbehandeld lariks.

Vanuit de bestaande woonkamer klimmen de gebruikers via een hangende trap naar de nieuwe ruimte. De uitbreiding biedt plaats aan twee slaapkamers en een overloop met wasmeubel. De overloop geeft toegang tot het bestaande dak, dat al geregeld werd beklommen om te genieten van het uitzicht.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant