Verbouwen

Gamma en Praxis weer beste bouwmarkten

Ook dit jaar vinden de consumenteen Gamma en Praxis de beste bouwmarkten. Er heeft echter wel een verschuiving plaatsgevonden, vorig jaar vond men Praxis nog het beste, dit jaar is er nauwelijks verschil tussen Gamma en Praxis. Dit blijkt uit het WoonOmnibus onderzoek van USP Marketing Consultancy onder 585 consumenten.

In tegenstelling tot vorig jaar vinden de consumenten dit jaar Praxis niet meer de beste bouwmarkt. Vorig jaar werd Praxis door 27% genoemd en Gamma door 24%, dit jaar worden de bouwmarkten door respectievelijk 23% en 24% genoemd en liggen dus zeer dicht bij elkaar. De andere bouwmarkten worden beduidend minder vaak genoemd. Hornbach doet het wederom relatief gezien goed als er rekening mee wordt gehouden dat Hornbach verreweg de minste vestigingen heeft en voor consumenten de nabijheid van de bouwmarkt één van de belangrijkste keuzecriteria is.



Karwei voor vrouwen en Gamma en Praxis voor de mannen?

Karwei wordt door slechts 5% van de mannen genoemd als beste bouwmarkt, bij de vrouwen is dit percentage beduidend hoger, namelijk 13%. Zowel Praxis als Gamma worden juist vaker door de mannen (respectievelijk 26% en 28%) genoemd als beste bouwmarkt dan door de vrouwen (respectievelijk 21% en 22%).

Breedte assortiment en nabijheid belangrijkste keuzecriteria beste bouwmarkt

De breedte van het assortiment (64%), de nabijheid (50%) en de prijs-kwaliteitverhouding (43%) spelen een belangrijke rol bij de keuze van de beste bouwmarkt. De consumenten die Praxis de beste bouwmarkt vinden, geven hiervoor relatief vaak als reden dat het assortiment breed is (70%). De consumenten die Hornbach de beste bouwmarkt vinden, geven dit nog vaker aan (81%). Voor de consumenten die Gamma de beste bouwmarkt vinden is de breedte van het assortiment ook de meest genoemde reden (61%). Verder worden Gamma en Hornbach relatief vaak als beste bouwmarkt genoemd, omdat zij de beste prijs-kwaliteitverhouding hebben (respectievelijk 51% en 52%).