Algemeen

Keurmerk voor ladders en trappen alsnog ingevoerd

De Stichting KlimKeur heeft deze week de eerste certificaten van het KOMO-Klimkeur voor professioneel klimmateriaal uitgereikt. Altrex, Dirks Klimmaterialen en Skyworks zijn de eerste partijen die het keurmerk in ontvangst hebben genomen.


De Stichting KlimKeur hoopt dat nu ook vele andere aanbieders zich voor het klimkeurmerk laten certificeren. “De gebruiker van klimmateriaal is tenslotte gebaat bij zoveel mogelijk veilige producten die gegarandeerd voldoen aan de Nederlandse Arboregelgeving (NEN 2484 en Warenwet), met enkele aanvullende veiligheidseisen”, aldus de stichting. De goedgekeurde producten zijn herkenbaar aan de groene KOMO-KlimKeur sticker en zullen vanaf juni de markt instromen.
Bezwaar
De Stichting KlimKeur introduceerde het keurmerk al tijdens de Bouwbeurs in februari, maar mocht er toen nog niet mee aan de slag, vanwege een ingediend bezwaar tegen de Beoordelingsrichtlijn (BRL). “Het onderzoek hiernaar is positief afgerond. Wel zijn ten behoeve van de duidelijkheid beperkte inhoudelijke en redactionele wijzigingen in de BRL verwerkt: de zogenaamde punten op de i. De wijzigingen hebben geen invloed op de reeds door de certificerende instelling uitgevoerde producttesten en kwaliteitssysteemcontroles bij de bedrijven.”

Build for Life