Algemeen

Vlaamse regering promoot de woonverzekering

Wie zich wil indekken tegen loonverlies als hij een huis gaat kopen kan terecht bij de verzekering "gewaarborgd wonen" van de Vlaamse overheid. Die betaalt drie jaar lang zeventig procent (met een maximum van 500 euro) van de afbetaling in geval van inkomensverlies.

De Vlaamse regering begint morgen met een reclamecampagne die de verzekering "gewaarborgd wonen" meer bekendheid moet geven. Die verzekering staat mensen bij die een huis willen kopen.

Wie een huis wil kopen kan een gratis verzekering krijgen. Die garandeert drie jaar lang een gedeelte van de afbetaling in geval van loonverlies door ziekte of werkloosheid. Dertig procent van het bedrag zal u zelf nog moeten betalen. De rest, tot maximaal 500 euro, is voor rekening van de verzekering.

De verzekering bestond eerder al onder een andere naam. De Vlaamse overheid gaat nu de inkomensgrens optrekken en ook de tussenkomst van de verzekeringsmaatschappij verhogen. Volgens Vlaams minister van Wonen Marino Keulen (VLD) levert de verzekering op lange termijn voordelen op voor Vlaanderen.

Voor meer informatie, bezoek de website van de a class="link" href="javascript:openWin2('http://www.wonen.vlaanderen.be/index.html">Vlaamse Overheid
Build for Life