Algemeen

Gevangenis Leuven zoekt sleutel op de deur

In de Leuvense hulpgevangenis is al enkele dagen een sleutelbos zoek waarmee 180 celdeuren en 20 afdelingsdeuren kunnen worden geopend. Of de sleutels gestolen of gewoon verloren zijn, is niet duidelijk.
De sleutelbos behoort toe aan de aalmoezeniers en is spoorloos sinds vorige week donderdag. Er hangen 2 erg belangrijke sleutels aan: de loper van alle 180 celdeuren en die van 20 afdelingsdeuren. "Wie die in handen krijgt, heeft vrij spel binnen de gevangenismuren", klinkt het bezorgd bij het personeel.

De grote toegangspoort van de gevangenis kan met de sleutels niet worden geopend. Uit voorzorg worden nu de sloten van de 20 afdelingsdeuren vervangen. Directeur Paul Dauwe hoopt dat de sleutels snel teruggevonden worden, zo niet zullen ook de 180 sloten op alle celdeuren moeten worden vernieuwd.

Hoe de sleutelbos kon verdwijnen en wie hem in handen heeft, is hoogst onduidelijk. Het is zelfs niet opgeklaard of de sleutels gestolen of domweg verloren zijn. Volgens het personeel is er geen directe controle op de sleutelkast.
Build for Life