Algemeen

100.000 man naar Monumentendagen Brussel

De Open Monumentendagen in Brussel hebben het voorbije weekend meer dan 100.000 mensen naar de hoofdstad gelokt. Op verschillende locaties in Brussel konden de bezoekers onder het thema "Restauratie en conservatie" kennismaken met architecturaal erfgoed.

De minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Charles Picqué, meldt dat de Open Monumentendagen in Brussel meer dan 100.000 mensen over de vloer hebben gekregen.

Meer dan 4.000 mensen hebben een bezoek gebracht aan het volledig gerestaureerde café Greenwich. Daarmee was het café het drukst bezochte gebouw van de voorbije editie. Het Muziekinstrumentenmuseum (2.000) en de bibliotheek van de Nationale Bank (1.850) kregen ook veel volk over de vloer.

Het Brussels Gewest investeert veel geld in restauratie van gebouwen en wou het resultaat van die politiek tonen. In totaal werden er een honderdtal gebouwen opengesteld voor het publiek.

"De populariteit van de Open Monumentendagen toont aan dat het behoud van het erfgoed niet alleen leeft bij professionals, maar ook bij het grote publiek", aldus Picqué.
Build for Life