Algemeen

Bouw & Reno: van 15 t/m 23 januari

Heb je een stuk grond gekocht en ben je klaar om bouwplannen te maken? Of wil je binnenkort je woning vernieuwen of uitbreiden? Alle nuttige tips, adressen en ideeën voor een geslaagd bouw- of verbouwavontuur vind je op bouw & reno, van 15 tot en met 23 januari in Antwerp Expo.

Negen dagen lang vind je in Antwerp Expo een actueel overzicht van wat de bouwsector te bieden heeft: keukens, badkamers, deuren, ramen, verwarming, vloer- en wandbekleding, dakwerken, isolatie, renovatie, gevelwerken, zonnepanelen, open haarden, kachels, trappen, verlichting, veranda’s ... Met meer dan 245 exposanten onder één dak volstaat één bezoekje om helemaal op de hoogte te zijn van de laatste mogelijkheden, technieken en ontwikkelingen.

Thema: Schrijnwerkerij, een vakmanschap apart

Bouw & reno staat dit jaar in het teken van de schrijnwerkerij, een vakmanschap apart. Een niet te missen onderdeel binnen jouw renovatieproject of nieuwbouwproject.

Meer en meer schrijnwerkers bieden naast de gekende toepassingen, zoals het plaatsen van ramen en deuren, ook volledige ‘pakketten’ aan. Totaalprojecten waarbij het ganse interieur wordt aangepakt: van op maat gemaakte keukens en dressings tot ganse badkamers en slaapkamers. Je hebt een idee om een kamer een aparte look te geven? Een professionele schrijnwerker zal je deskundig bijstaan in de realisatie daarvan.

Iedereen droomt wel eens van die perfecte kamer met het ultieme wow-effect of die slaapkamer ‘uit de boekskes’. Vooraleer je zelf met hamer en nagels te werk gaat, raadpleeg je beter een vakman. Je zal merken dat het niet altijd duurder hoeft te zijn dan bij de bekende groothandels en ketens.

Ook in het kader van duurzaam bouwen is de vakman-schrijnwerker een ideale adviseur. Je kan natuurlijk kiezen voor een volledige houtskeletbouw, maar bijvoorbeeld ook duurzaam schrijnwerk integreren in je woning. Er zijn een heleboel milieuvriendelijke en duurzame aspecten waarmee je rekening kan houden bij je binnen- en buitenschrijnwerk. Een vakman kan je bijstaan bij de juiste keuze van de ramen. Kies je nu best voor aluminium, hout of pvc? Voor welke dakconstructie kies je in combinatie met welke dakisolatie? Welke milieuvriendelijke materialen kan je gebruiken bij je interieurinrichting?

Hij zal je zeker adviseren over FSC-gelabelde materialen waarmee je een bewuste keuze maakt voor een hernieuwbaar materiaal, hout. Enzovoort.

Kortom schrijnwerkerij is een vakmanschap apart.



Infosessies

Tijdens bouw&reno gaan er ook enkele bijzonder interessante infosessies door.
Een overzicht.

• Het belang van het gebruik van FSC-hout bij een bouw- of renovatieproject.
Zaterdag 15 januari 2011 om 15u00
Oranje Zaal, Antwerp expo, 2de verdieping (te bereiken via de lift of de trap in de inkomhal)
Maarten Debecker, FSC België

FSC (Forest Stewardship Council) is een label of keurmerk op een hout- of papierproduct dat aangeeft dat het product afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos.
Tijdens deze infosessie legt Maarten Debecker van FSC België minutieus uit waarom er zoiets bestaat als een FSC-label voor hout, hoe het FSC systeem werkt, en hoe ook jij bij je bouw of renovatie kan kiezen voor hout uit duurzaam beheerde bossen. Met alle praktische informatie rond beschikbare FSC-houtsoorten, en leveranciers in jouw regio.

• Het belang van een juiste keuze van materiaal voor je ramen: hout, alu of pvc?
Zaterdag 22 januari 2011 om 15u00
Oranje Zaal, Antwerp expo, 2de verdieping (te bereiken via de lift of de trap in de inkomhal)
Koen Kempeneers, voorzitter Bouwunie Antwerpen
Joeri Beneens, ondervoorzitter Bouwunie Antwerpen

Houten raamprofielen winnen steeds meer van hun verloren marktaandeel terug, terwijl pvc-ramen het imago blijfven meeslepen van minder slijtagebestendig en kleurvast te zijn. Anderzijds is er dan weer de hogere prijs voor aluminium. Om je te helpen bij de juiste keuze voor jouw ramen zullen de voor- en nadelen van de 3 meest gebruikte materialen voor buitenschrijnwerk voorgesteld worden. Daarna kan je, rekening houdend met je eigen smaak, de specifieke situatie én je budget, een gegronde keuze te maken.

• Jouw woning: financiering, premies en subsidies .
Donderdag 20 januari 2011 om 13u30
Rode Zaal, Antwerp expo, 2de verdieping (te bereiken via de lift of de trap in de inkomhal)
Livios en BNP Paribas Fortis

bouw & reno praktisch?

Plaats:
Antwerp Expo, Jan Van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen

Data:
van zaterdag 15 tot en met zondag 23 januari 2011

Openingsuren:
Za en zon: 10u tot 18u
Ma, di, wo en do: 14u tot 18u
Vrijdag 21 januari: Nocturne 14u tot 22u

Toegangsprijs:
8 euro/persoon
Gratis toegang voor kinderen tot en met 16 jaar, vergezeld door een volwassene.
Build for Life