Algemeen

Eerste Palmeiland in Dubai spectaculair geopend

Ondanks de wereldwijde financiële malaise viert Dubai op spectaculaire wijze de oplevering van het eerste palmeiland Jumeirah met de opening van het Atlantis Palm Jumeirah Hotel. Van crisis en negatief sentiment waarin de wereld zich momenteel verkeerd was in Dubai gisteren niets te merken, het was “business as usual”.

De opening komt op een kritisch moment, waarbij de olieprijs gedaald is tot onder de USD 50 per vat, beurzen dalen en property prijzen wereldwijd onder druk staan. Volgens de initiatief nemers niet de meest perfecte timing, echter het in 2,5 jaar bouwen en openen van een € 1,2 miljard kostend Hotel ressort is niet iets wat we doen met een korte termijn visie. Zij geloven dat Dubai één van de topbestemmingen in de wereld zal worden, waarbij het hotel en het palmeiland perfect op elkaar aansluiten.

Geheel tegen de crisis in werd recent nog in Dubai het werelds grootste shoppingmall “Dubai Mall” met 1.200 winkels en 160 restaurants geopend, welke in de eerste week al 65.000 bezoekers trok. Verder zal over 2 weken het wereldberoemde cruiseschip Queen Elisabeth 2 aanmeren op de Palm Jumeirah, welke zal omgebouwd worden tot een drijvend hotel. Tevens zal binnenkort Cirque du Soleil zijn deuren op de palm openen.

Met de introductie van de palm Jumeirah in 2001 is na 7 jaar bouwen het eerste van de drie palmeilanden ter wereld een feit. Dubai en de staatsontwikkelaar Nakheel bewijzen hiermee dat ondanks de roerige tijden hun uitzonderlijke visie en kracht met de realisatie van dit 8ste wereldwonder.



Spectaculaire openingsceremonie

Vele beroemdheden hebben gisteren de € 16 miljoen kostende openingsceremonie van het Atlantis Palm Jumeirah Hotel bijgewoond. Al voor de grand opening werd gespeculeerd over het meest exclusieve evenement van 2008. De 73 jarige Zuid-Afrikaanse eigenaar en tycoon Sol Kerzner, bekend van o.a. het Sun City project, heeft voor de opening meer dan 2.000 privé gasten uitgenodigd. Waarbij voor de genodigden hun vlucht en verblijf geheel werden verzorgd door het hotel zelf.

De gasten werden tijdens de opening getrakteerd op een privé optreden van de wereldster Kylie Minoque met aansluitend een spectaculaire laser- en vuurwerk show.
Voor dit optreden kreeg de zangeres maar liefst €2,5 miljoen, waarmee deze het best betaalde privé optreden is in de geschiedenis. De topattractie was de ca. €3,6 miljoen kostende vuurwerkshow, welke qua grootte 3x de omvang had van de openingsceremonie van de Olympische spelen in Beijing. Het vuurwerk bestond uit 100.000 vuurpeilen welke de gehele kust (zo’n 43 km) van Palm Jumeirah verlichten en vanuit de ruimte zichtbaar was.

Sinds de opening 6 weken geleden heeft het hotel een gemiddelde bezetting van 80% gehaald van zijn kamers. De prijzen van de kamers variëren tussen € 600 voor de standaard suite tot € 18.000 voor de Royal Suite. De twee spectaculaire 3 verdieping tellende suites aan het Atlantis aquarium waren gisteren avond bezet door de wereldsterren Lindsay Lohan en Charlize Theron.

Het evenement was omgeven door strenge veiligheidsmaatregelen en privacy voor de gasten, waarbij de bewoners van palm Jumeirah speciale toegangspassen kregen en de Persische golf tot 2 miles buiten het ressort verboden was voor schepen.



Overzicht gegevens van het Atlantis Palm Jumeirah Hotel:

• Eigenaar Kerzner International Ressorts met luxueuze hotels, ressorts en casino’s in Bahamas, Mexico, Mauritius, Malediven, Zuid-Afrika, Costa Rica & Zanzibar
• Aquaventure, een entertainment & waterpak
• Hotel oppervlakte 46 ha (64 Wembley tennisvelden) & waterpark van 17 ha
• Uitbreidingscapaciteit van 51 ha in de toekomst (ca. 90 voetbalvelden)
• 1.539 kamers, w.o. 150 suites, 35 regal suites & 2 presidential suites
• 3.000 hotel medewerkers
• Hotel aquarium van 11.000 liter met 65.000 vissen w.o. een 4 m lange walvishaai;
• 17 Restaurants, bars en Sanctuary Nightclub
• Winkelboulevard met 23 boetiek shops
• Voor de kinderen en tieners de “Atlantis Kidsclub”, “Club Rush” & “The zone”
• 1.900 m2 Spa & Fitness Centre met 27 behandelkamers
• 5.600 m2 Conferentie ruimtes w.o. een 2.100 m2 grootte Atlantis Ballroom

Voor de opvang en samenstelling van het menu voor de 2.000 genodigde en gasten waren de volgende ingrediënten nodig:

• 4 Michelin-sterren Chefs (te weten: Nobu Matsuhisa, Giorgio Locatelli, Michel Rostang en Santi Santamaria)
• 500 Sous Chefs en 1.000 kelners
• 3.000 hotel medewerkers
• 5.000 Champagne flessen en 5.000 cocktails
• 4.000 Zeekreeften, 4.000 oesters, 5.000 stuks sushi en 300 kg gerookte zalm
• Zelfs de 65.000 exotische vissen in de hotel aquariums werden tijdens de openingsceremonie getrakteerd met 220 kg kwaliteit restaurant seafood.
Build for Life