Nieuwbouw

Gerechtshof Hasselt wordt architectonisch hoogstandje

Interbuild nv – werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep nv, actief op de utiliteitsbouwmarkt van Vlaanderen en Brussel – heeft in combinatie opdracht verworven van de NV Hasselt Stationsomgeving voor de bouw van een nieuw gerechtsgebouw in Hasselt. Hasselt ligt circa dertig kilometer ten westen van Maastricht en telt ruim 70.000 inwoners. De projectsom bedraagt circa € 40 miljoen, waarvan eenderde voor Interbuild. Interbuild voert de werkzaamheden uit in joint venture met Cordeel en Democo.

Het nieuwe gerechtsgebouw kent een opvallende architectuur. Het is ontworpen door het Deense bureau J. Mayer H. architekten in samenwerking met de te Hasselt gevestigde architectenbureaus a2o-architecten en Lens�Ass architects. Aan het Monseigneur Broekxplein, pal naast het station, verrijst een gebouw in beton en staal dat 21.600 m2 zalen en kantoren omvat, verdeeld over dertien verdiepingen.

De werkzaamheden gaan in oktober 2008 van start. De bouwcombinatie zal het gerechtshof naar verwachting eind 2010 opleveren. Interbuild realiseerde eerder de gerechtsgebouwen van Antwerpen en Gent.