Algemeen

Metalen dakpannen voor doe-het-zelver

De moduleplaten worden zonder speciaal gereedschap met een gepatenteerd systeem in elkaar geclipt, op het latwerk gelegd en vastgeschroefd. De platen zijn 935 x 530 millimeter met zes ingeperste dakpanvormen. Doordat de pannen de schroeven geheel bedekken, worden deze onzichtbaar. De bovenste Purlux-laag van 50 µ is bestand tegen weer en wind.

Dezelfde fabrikant heeft ook voor de professionele bouwer een nieuwe mogelijkheid van dakbedekking bedacht. De dakpanprofielen, die er uitzien als conventionele dakpannen, verschillen door hun prijs en door hun gemakkelijke montage. De metalen dakpannen zijn beschikbaar in zwart, baksteenrood, lichtgroen, groen, bordeauxrood, antraciet- en grafietgrijs, blauw en bruin met een plastisollaag van 200 µ en ook in polyester mat 35 µ in terracotta, antracietgrijs en donkerbruin.

Het profiel is volgens de fabrikant bestand tegen slechte weersomstandigheden en kan, ondanks zijn gering gewicht, aan hoge statische spanningen worden blootgesteld. De dikte van de stalen kern bedraagt 0,5 millimeter en het paneel weegt 5,2 kg/m. De fabrikant noemt de profielen geschikt voor nieuwbouw en renovatie. De nuttige breedte is 1,08 meter.
Build for Life