Bedrijfsnieuws

Heijmans realiseert Centrale As Noord 2 bij Dokkum

Heijmans heeft van de Provincie Friesland de definitieve gunning ontvangen voor de realisatie van het project Centrale As Noord 2. Het gaat om een traject van 7 kilometer tussen Dokkum en Feanwâlden/De Westereen, in Noordoost-Friesland. De aanneemsom bedraagt circa € 22 miljoen.
De Centrale As is een volledig nieuwe 2x2-baans autoweg die de dorpen Dokkum (Lauwersseewei) en Nijega verbindt. Ook rondwegen om Hurdegaryp en Garyp vallen onder het project. De bereikbaarheid en verkeersveiligheid van Noordoost-Friesland worden hiermee aanzienlijk verbeterd. In de omliggende dorpen verbetert ook de leefbaarheid, doordat zij na voltooiing van De Centrale As minder last zullen hebben van doorgaand verkeer.

De volledige realisatie van De Centrale As is onderverdeeld in vijf deelcontracten. Het traject waarmee Heijmans aan de slag gaat, is hiervan het tweede. Het gaat om de aanleg van 7 kilometer autoweg van 2x2 rijstroken en 4 viaducten, waarvan 1 voor faunapassages. De overige trajecten komen naar verwachting binnenkort op de markt.

Voor het verwerven van deze opdracht heeft Heijmans een integrale aanpak gecombineerd met specifieke lokale kennis en kunde. De opdracht is gegund op basis van een design - en construct contract. De voorbereidingen beginnen in 2013, waarna de uitvoering van start gaat. Zwaartepunt van de uitvoering ligt in 2014 en 2015. Ingebruikname van het gerealiseerde werk is eind 2015 gepland.
Build for Life