Bedrijfsnieuws

Interieurfabrikanten Anyway Doors en AVC bundelen krachten

Anyway Doors uit Massenhoven en AVC uit Kortrijk hebben hun kennis over innovatieve interieur-concepten en het daarop geënte productenpakket gebundeld in een grensverleggend samenwerkingsverband. Het managersteam meent dat dit een unieke kans is om ook in economisch moeilijkere tijden zowel de prijs/kwaliteit van hun interieuroplossingen als hun grip op de markt te verbeteren. Naast het aanbieden van een groter assortiment in een bredere regio kunnen nu ook productinnovaties sneller vorm worden gegeven. Voor alle duidelijkheid: het betreft hier een puur commerciële en strategische samenwerking. De twee Belgische KMO's blijven afzonderlijke juridische identiteiten!
Beide bedrijven zijn eerstdaags blikvangers op Interieur 2012 Kortrijk (Hal 5, 20-28 oktober).

AVC Group staat voor hoogwaardige aluminiumsystemen die uitblinken door hun eenvoud en strak design. Al 20 jaar leveren zij tijdloze creaties aan topkwaliteit. Als producent van designtrappen, deuren en lichtwanden mochten zij meermaals een design award in ontvangst nemen. Bijvoorbeeld de Eurekaprijs voor hun zelfdragende trap (beste uitvinding van 1997).

Anyway Doors werd in 1995 opgericht en verraste de interieurwereld met een indrukwekkend productaanbod van innovatieve binnendeuren, later aangevuld met designwanden en dressings. Ook zij wonnen prestigieuze prijzen zoals de Belgian Building Award in 2003.

Typisch voor deze bedrijven is hun gedreven research en synergie in materiaalgebruik (aluminium, glas...) die resulteert in een reeks internationale patenten. Zij richten zich tot een gelijkaardig residentieel klantenprofiel met een voorkeur voor tijdloos hedendaags design. Daarom investeerden beiden ook in moderne architectuur met imposante showrooms langs belangrijke snelwegen.

Kennis delen en er samen mee aan de slag
In de afgelopen maanden brachten verkennende gesprekken zoveel kansen en mogelijkheden aan het licht dat al snel besloten werd om samen de ideeën verder uit te werken.

Rudy Dries (Anyway Doors): 'In AVC vinden wij een ideale partner die het aandurft de mogelijkheden van nieuwe technieken en materialen maximaal te benutten en die innovatief meedenkt over hedendaags interieurdesign. Wij delen de visie dat een klantenrelatie gebaseerd is op wederzijds vertrouwen, oplossinggericht denken, maatwerk en transparantie. Gezamenlijk kunnen we met een slanke organisatie en een efficiënte bedrijfsvoering een breder scala aanbieden. We zullen ook samen nieuwe totaalconcepten ontwikkelen.'

Dominiek Callewier (AVC): 'Onze eerste contacten vonden plaats tijdens vakbeurzen en al snel werd duidelijk dat wij los van elkaar en in verschillende regio's op compleet dezelfde golflengte zaten. Net als Anyway Doors creëren we unieke oplossingen op basis van goed doordachte modulaire systemen op klantenmaat. Niet alleen de afmetingen zijn flexibel. Door te spelen met combinaties en materialen, al dan niet met lichteffecten, realiseer je creatieve oplossingen volledig naar wens van de eindgebruiker. Op basis van systeemelementen blijft het geheel budgettair haalbaar.'

Strategische samenwerking
Beide bedrijven verzorgen het gehele traject, van ontwerp tot en met installatie. Een gedeeld presentatie- en verkoopsplatform voor het creëren van gepersonaliseerde oplossingen heeft een drieledige doelstelling: technische knowhow stimuleren in creatief ondernemerschap, gezamenlijk aankopen, en -last but not least- hun producten kenbaar maken bij een breder publiek. Deze KMO's volgen de technologische ontwikkelingen op de voet en investeren daarom niet alleen in innovatieve producten maar ook in opleidingen voor de werknemers en in de kwaliteit van het machinepark en materieel. Naast frequente contacten tussen Interieur vormgevers en technische medewerkers onderling vindt er maandelijks een overlegmoment plaats om de samenwerking tegen het licht te houden.

Informeren is het halve werk
Alle medewerkers zijn meesters in hun vak. Interieur vormgevers adviseren zowel de particulier als de professional omtrent de mogelijkheden om juiste beslissingen te nemen. Door hun jarenlange ervaring en het hoge kennisniveau voorzien zij in vakkundig advies en praktische oplossingen. Het is hun missie om elke potentiële klant doorheen de boeiende wereld van de binnenhuisarchitectuur te leiden.

Showrooms langs belangrijke snelwegen
Als kers op de taart willen beide bedrijven het gezamenlijk productaanbod optimaal belichten in hun imposante showrooms langs de belangrijke snelwegen E17 en de E313. Zij zijn makkelijk bereikbaar en op de grote parkings kan iedereen moeiteloos zijn wagen kwijt. Het interieuradvies staat er op hoog niveau en heeft de ambitie voor de klant kostenbesparend te zijn. Bekwame interieurvormgevers begeleiden vrijblijvend elk project en inspireren graag met handige tips. Hedendaagse architectuur is helemaal hun ding, evenals renovatie en styling! Uiteraard zijn isolatie, ventilatie, privacy, onderhoud en levensduur belangrijke aandachtspunten bij het technisch advies. Al naargelang de wensen van de klant passen de producten zich aan en dankzij de legio technische mogelijkheden bieden zij steeds de beste prijs voor design met topkwaliteit. De zekerheid dat er samen een oplossing gevonden wordt, deadlines gerespecteerd worden en dat er geen onaangename verrassingen te wachten staan, is in deze tijden meer dan een pluspunt!