Video

Batibouw report 3: Alles voor het buitenleven in hal 1Op de derde dag van Batibouw bezocht Tom Bild hal 1. Hier is alles terug te vinden voor het buitenleven. Tom heeft zelfs een virtuele duik genomen in een zwembad.

Meer video's

Renovatieplannen? Ga voor energiezuinig, gezond en comfortabel!

Renovatieplannen? Ga voor energiezuinig, gezond en comfortabel!

In Etterbeek woont architecte Laura Hottat sinds 3 jaar in haar gerenoveerde lichtrijke en 'zen ingerichte' stadswoning. Haar minimalistische stijl en de keuze voor warme materialen vormt ook in dit pand de rode draad. Met een grondige aanpak, inclusief duurzame technieken, transformeerde Laura Hottat de voormalige opslagloods voor bier tot een toekomstbestendige eengezinswoning. Natuurlijk daglicht, gezonde lucht en een stabiel binnenklimaat: Laura en haar gezin genieten met volle teugen.

Toekomstbouwers in de klas

Toekomstbouwers in de klas

In de bouwsector werk je met de laatste technieken en digitale tools. Elk bouwproject is bovendien een klimaatproject. Alleen is dat niet zo bekend bij de leerlingen. “De bouwsector is vaak een ver-van-hun-bed show en we willen graag de realiteit naar onze schoolvloer brengen”, zegt leerkracht Joyce De Smet, leerkracht in Campus Lievegem. De Toekomstbouwers tonen dat de bouw nood heeft aan allerlei profielen: zowel vakmensen als academisch opgeleide mensen, van calculatoren, BIM-modelleurs en dronepiloten tot HR-managers en boekhouders. Ook ingenieurs krijgen alle kansen in de bouw en kunnen zich als ware klimaatingenieurs ontpoppen, die een fossielvrije en duurzame toekomst mogelijk maken. En zeker niet alleen mannen, een van de veelvoorkomende mythes die de eerste Toekomstbouwers alvast hebben ontkracht. “Het viel mij op dat er meer vrouwen in de bouw werken dan ik dacht”, aldus een van de leerlingen uit de gastles.

Een huis bouwen in 9 minuten (Time-Lapse)

Een huis bouwen in 9 minuten (Time-Lapse)

In deze video zie je in 9 minuten een huis uit het niets verschijnen. Uiteraard is dit een time-lapse video!

De grootste constructiefouten in de wereld

De grootste constructiefouten in de wereld

Van een bouwfout die leidde tot een van de meest iconische bezienswaardigheden ter wereld, tot een tragische gebouwinstorting in China, hier zijn 5 bouwprojecten die niet verliepen zoals gepland.