Info

RSS-feeds

Persberichten

Wat is RSS?

RSS is het Engelse letterwoord voor Really Simple Syndication of Rich Site Summary. Het is een toepassing van xml en wordt door websites gebruikt om links naar artikels beschikbaar te stellen aan geïnteresseerden.

Websites die RSS aanbieden, schrijven een stukje xml-code waarin de titel, korte beschrijving en link naar de verschillende artikels vervat zijn. Op gezette tijden verzamelt en bundelt een Nieuwslezer de nieuwe artikels (de newsfeed) en verstuurt die naar de gebruiker.

Het grote voordeel is dat u als lezer op voorhand zelf kiest welke onderwerpen u interesseren zodat u de gewenste informatie toegestuurd krijgt.

Wat hebt u nodig?

Om gebruik te kunnen maken van RSS hebt u een speciale nieuwslezer of 'verzamelaar' nodig die de inhoud van de door u geselecteerde websites toont. Er zijn veel verschillende nieuwslezers beschikbaar, vaak gratis. U kan ze op een eenvoudige manier downloaden en installeren. De meeste browsers ondersteunen tegenwoordig ook xml.

Wat zijn de voordelen van RSS?

RSS is een eenvoudige manier om steeds op de hoogte te zijn van de meest recente informatie over de door u gekozen onderwerpen. U moet niet voortdurend de verschillende websites afschuimen om te zien of er nieuwe informatie online staat. Dankzij RSS wordt u automatisch verwittigd als er iets nieuws verschijnt.

Hoe kan u zich inschrijven op de RSS-Feed van Bouw & Wonen?

Om u in te schrijven op de RRS Feed van Bouw & Wonen selecteert u de rubriek die u intereseert in de lijst onderaan deze pagina:
- sleep onderstaande RSS-iconen naar de door u gekozen nieuwslezer
- of plak onderstaande links in uw nieuwslezer
- of volg de instructies van uw nieuwslezer.

  Het laatste nieuws
https://www.bouwenwonen.net/rss/algemeenrss.xml

  Nieuws over architectuur
https://www.bouwenwonen.net/rss/architectuurrss.xml

  Nieuws over Vastgoed
https://www.bouwenwonen.net/rss/immorss.xml

  Nieuws over Duurzaam Bouwen
https://www.bouwenwonen.net/rss/duurzaamrss.xml