Architectuur

siCURAnt nv aan de haal met PPP-award 2011

De PPP-awards werden op 15 september in Brussel uitgereikt in aanwezigheid van 140 vertegenwoordigers van de publieke en de privésector. siCURAnt nv (Macquarie Capital, Democo nv, Denys nv) schoot de hoofdvogel af. Hun project behelsde de realisatie van drie busstelplaatsen die in 14 maanden gerealiseerd werden.

De jury van deze PPP-award, georganiseerd met steun van het kabinet van de minister van mobiliteit en openbare werken Hilde Crevits, bestond uit een zestal experts inzake PPS. Zij maakten een keuze uit de volgende kandidaten: de stad Ronse met het stadsvernieuwingsproject ‘Stadstuin de Kloef’, de gemeente Edegem met het masterplan huisvesting Edegem, groep Sportoase met Sportoase Veldstraat in Antwerpen en siCURAnt nv (Macquarie Capital, Democo nv, Denys nv) met het project ‘stelplaatsen’.
Bij de beoordeling van de projecten toetste de jury de inzendingen aan de volgende criteria: marktconformiteit, doorlooptijd en proces bij het opzetten van het project, meerwaarde van het project in zijn omgeving en het vernieuwende karakter van het project.


Na afloop van de National PPP Day werd de prijs uitgereikt aan siCURAnt nv (Macquarie Capital, Democo nv, Denys nv). Hun project omvat de realisatie van drie busstelplaatsen, in Brugge, Overijse en Zomergem, voor de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn. Elk van deze stelplaatsen omvat onder meer een dienstencentrum voor de administratie, een werkplaats, een onderhoudscentrum, een ruim magazijn, een buswasstraat en ga zo maar door. Naast de nodige infrastructurele werken, zoals parking en wegenis, is elke stelplaats voorzien van de klassieke gebouwtechnieken met onder andere verwarming, ventilatie, sanitair … And last but not least zijn de nodige garagetechnieken, perslucht, olieverdeling, pistons, … ook onderdeel van het project.



Lees verder op Architectura.be