Zullen virtuele beurzen traditionele beurzen vervangen?

22 juli 2021 Bron: USP Marketing Consultancy
Zullen virtuele beurzen traditionele beurzen vervangen?
Het afgelopen jaar zorgde COVID-19 ervoor dat vrijwel alle fysieke evenementen werden afgelast, ook de beurzen. Ook op dit moment is het nog onzeker wanneer het weer mogelijk is om beurzen te bezoeken. Het gat dat werd achtergelaten door afgelaste fysieke evenementen, werd opgevuld door die evenementen te virtualiseren. Virtuele vergaderingen werden en blijven cruciaal in veel bedrijfsprocessen, ook nadat de COVID-19-pandemie voorbij is. Maar hoe zit het met virtuele beurzen? Zullen ze de traditionele beurzen vervangen? De resultaten van de European Electrical Installation Monitor Q1 2021 geven een heel duidelijk antwoord op die vraag.

De meeste elektro-installateurs uit de zeven onderzochte landen zijn van plan om na de pandemie traditionele beurzen te bezoeken. Zelfs in het VK, het land waar het kleinste aandeel installateurs aangaf van plan te zijn terug te gaan naar traditionele shows, was dat aandeel nog steeds 80% van de totale installateurspopulatie. Elektro-installateurs zijn het meest enthousiast om terug te gaan naar de traditionele beurzen in Nederland, waar 94% van plan is deze te bezoeken wanneer het weer mogelijk is.

European Electrical Installation Monitor Q1 2021 – USP Marketing Consultancy

Weinig deelname aan virtuele beurzen

De elektro-installateurs werden ook gevraagd naar hun deelname aan virtuele beurzen tijdens de pandemie. De resultaten bleken nogal verrassend. Hoewel traditionele beurzen het belangrijkste oriëntatiekanaal zijn, is het percentage deelname aan virtuele beurzen erg laag in alle zeven Europese landen. De deelname in Duitsland was het hoogst met 18%. Elektrische installateurs in Frankrijk namen het minst vaak deel aan virtuele beurzen, slechts 5%. Zelfs waar elektrische installateurs redelijk aangepast blijken te zijn aan online oriëntatie en online aankopen, zoals in Duitsland en Nederland, nam slechts een zeer laag percentage van hen deel aan virtuele beurzen.

Conclusie

Zelfs als elektro-installateurs gewend zijn om online media te gebruiken, missen ze waarschijnlijk de persoonlijke interactie, het handenschudden en geklets, wat op een virtuele beurs natuurlijk. Europese elektro-installateurs wachten op het moment dat ze fabrikanten, groothandels en andere leveranciers en klanten weer persoonlijk kunnen ontmoeten op de traditionele beurzen. Het lijkt dus onwaarschijnlijk dat virtuele beurzen op korte termijn de traditionele zullen vervangen. Zodra er weer traditionele beurzen in de beurshallen opduiken, zijn er installateurs.


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo