Zonnekaart overbelast vanwege groot succes

  BE   21 maart 2017 Bron: Vlaamse regering
Zonnekaart overbelast vanwege groot succes
De nieuwe interactieve zonnekaart, een website waarop gebruikers kunnen nagaan hoe geschikt hun dak is voor zonnepanelen, lag gisteren kort na de lancering al plat. “Blijkbaar zijn de mensen erg nieuwsgierig geworden, wat me alleen maar verheugt. Maar als teveel mensen tegelijk naar de Zonnekaart surfen, ligt het systeem plat. Dus daarom geef ik de raad even te wachten en het later opnieuw te proberen”, zegt Minister Tommelein.

De Zonnekaart is ontwikkeld door het Vlaams Energie Agentschap VEA en werd vanmorgen voorgesteld door Minister van Energie Tommelein. Huiseigenaars kunnen op de website www.energiesparen.be/zonnekaart hun adres intikken om te weten te komen hoe geschikt hun dak is voor zonnepanelen of een zonneboiler. Een ‘ideaal’ dak geeft code groen, ‘bruikbaar’ krijgt code oranje, en een ‘beperkt tot niet bruikbaar’ dak verschijnt in het geel. De Zonnekaart berekent ook de kostprijs en de terugverdientijd van de installatie.

Enkele uren na de lancering ligt de Zonnekaart plat. Veronique Vens van VEA: “We betreuren dat de Zonnekaart tijdelijk overbelast is. Het gaat om een vrij complexe toepassing die in de eerste plaats ontwikkeld is voor een laptop of desktop. Een smartphone of tablet zijn minder geschikt”.

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein: ‘Blijkbaar zaten de mensen op deze tool te wachten. Het succes van de Zonnekaart is zo groot dat die tijdelijk de toevloed niet aankan. Maar wie even geduld oefent en het later opnieuw probeert, weet vandaag nog of zijn of haar dak geschikt is voor zonnepanelen.”

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo