Zo maak je een kantoor aan huis

28 november 2017 Bron: Bouw & Wonen
Zo maak je een kantoor aan huis
Het is iets waar velen van dromen; werken vanuit huis. Op je eigen tempo, onder eigen verantwoording je dagelijkse werkzaamheden uitvoeren. Lekker zelf je koffie pauzes bepalen, de vrijheid om het werk even stil te leggen en een frisse neus te halen, kinderen op te halen van school of bij de kletsen met een bakje koffie met vrienden. Hoe je het ook inricht, je hebt volledige vrijheid in hoe jouw dag eruit komt te zien.

Maar werken aan een keukentafel vol ontbijtspullen, of een woonkamer gevuld met kinderspeelgoed is niet altijd even gemakkelijk. Om die reden richten veel mensen een on- of weinig gebruikte ruimte in de woning in als kantoor. Een professionele omgeving helpt je namelijk ook om geconcentreerd de nodige zaken af te handelen. Is jouw kantoor aan huis nu nog niet helemaal naar smaak, of sta je aan het begin van de inrichting? Hier vind je een aantal tips om gemakkelijk en snel een professionele sfeer te creŽren in je kantoor aan huis!

Privacy

Een van de belangrijkste zaken om ongestoord je werk te kunnen verrichten is het hebben van voldoende privacy. Of het nu de blaffende honden op straat of de spelende kinderen in huis zijn, het nadeel van werken aan huis is dat je gemakkelijk uit je concentratie gehaald kan worden. Zorg dus voor voldoende privacy in je kantoorruimte. Zorg voor een afsluitbare deur en verduisterende rolgordijnen voor de ramen. Op die manier kun je jezelf gemakkelijk even afsluiten van de hele wereld. Bij Duorolgordijn.eu kun je gemakkelijk je verduisterende rolgordijnen online bestellen - hoef je niet eens de deur uit! De rolgordijnen hebben speciale onder latten die het doek dichter tegen elkaar drukken voor een betere verduistering. Je kan ze ook verkrijgen als design uitvoering met metalen geborstelde eindkappen. Zo creŽer je gemakkelijk een professionele look.

Uitstraling

Als je klanten op bezoek krijgt in je kantoor is een professionele uitstraling natuurlijk van belang. Maar ook als alleen jij het kantoor betreed, kan een professionele uitstraling bijdragen aan een gemakkelijke werksfeer. Een bureau met een goede bureaustoel en een laptop / computer met alle benodigde aansluitingen. Probeer een overvloed aan persoonlijke ditjes en datjes te voorkomen maar houdt het zakelijk en neutraal. Een aantal mooie, inspirerende schilderijen aan de muur, fascinerend fotobehang, een paar grote kamerplanten en eventueel zelfs een koffiezetapparaat. Veel van de gemaakte kosten aan de inrichting van je kantoor zijn ook nog eens aftrekbaar!

Basisbenodigdheden

Als je eenmaal hard aan het werk bent wil je niet uit je drive gehaald worden door missende benodigdheden. Zorg dus dat je de juiste basis benodigdheden binnen handbereik in je kantoor hebt. Afhankelijk van het werk dat je verricht kan dit van alles zijn zoals bijvoorbeeld een printer, scanner, fax, papier, inktpatronen en ga zo maar door.

Hoe ziet jouw werk vanuit huis eruit? Heb je een kantoor aan huis ingericht?

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo