Bringme en Schindler willen een automatische conciërge in elk gebouw

  BE   22 november 2017 Bron: finn
Bringme en Schindler willen een automatische conciërge in elk gebouw
Het Leuvens technologiebedrijf Bringme gaat samenwerken met de internationale liftenbouwer Schindler. Het doel: elk residentieel gebouw voorzien van een geconnecteerde Bringme Box die zich 24/7 ontfermt over post, e-commerce pakketjes en boodschappen. Op die manier willen beide bedrijven een antwoord bieden op de exponentiële toestroom van online bestellingen en boodschappen in gebouwen. De unieke samenwerking is het bewijs van geloof in de visie en het groeipotentieel van het Belgische Bringme, dat hiermee een belangrijke stap zet in zijn verdere internationalisering. 

Commercieel partnership

Het Belgische technologiebedrijf Bringme gaat een unieke samenwerking aan met Schindler: het is één van de zeldzame keren in de 143-jarige geschiedenis dat de internationale liftenbouwer een product verdeelt dat niet van eigen makelij is. Met het partnership reageren de twee bedrijven op veranderende noden in de residentiële markt. Meer en meer ontwikkelaars en architecten beseffen dat de klassieke brievenbus totaal voorbijgestreefd is en bewoners dagelijks opzadelt met problemen. Zo missen bewoners vaak hun pakketje doordat ze niet thuis zijn, en moeten ze vervolgens langs het postkantoor om hun pakketjes op te halen of om een miskoop te retourneren. Minstens even vervelend zijn koeriers die hopeloos op zoek zijn naar manieren om hun leveringen achter te laten waardoor andere bewoners lastiggevallen worden en koeriers ongevraagd ronddwalen in gemeenschappelijke delen van het gebouw. En de pakketjes? Die worden vaak ongevraagd achtergelaten bij de buren of in de inkomruimte van het gebouw: onveilig en daarnaast ook een inbreuk op de privacy van de bewoners.

Slim én veilig

“We zien deze evolutie al een tijdje maar tot op vandaag worden er vooral appartementsgebouwen neergezet die hier totaal geen rekening mee houden. Het gevolg is een gebrek aan veiligheid, rommelige inkomsthallen en een algemeen gebrek aan comfort voor de bewoners. Met deze samenwerking maken we daar een einde aan,” zegt Annick Martin, CEO Schindler Benelux. “Door de Bringme Box te voorzien in de nabijheid van onze liften  bieden we een totaaloplossing voor residentiële gebouwen. Van bij de toegang van het gebouw zorgt een slim en veilig systeem voor een nieuwe bewonerservaring waarbij onze basiswaarden comfort, veiligheid en service centraal staan.”

De samenwerking tussen Bringme en Schindler.

Bringme voorziet via zijn slimme box een geautomatiseerde conciërgedienst die voor de bewoners pakketjes kan ontvangen, aftekenen en bewaren, maar ook retourneren en verzenden. Bringme faciliteert ook dienstverlening aan huis zoals droogkuis en je kan er bijvoorbeeld ook je sleutel voor de poetsvrouw in klaarleggen, enz. Het slimme geconnecteerde netwerk dat ontstaat als Bringme en Schindler hun technologieën combineren, verhoogt het comfort én de veiligheid voor alle bewoners. Zij zullen voor iedere leverancier en bezoeker afzonderlijk kunnen bepalen wanneer ze het gebouw mogen betreden en welke delen van het gebouw dan toegankelijk zijn. Zo moet iemand die een pakketje komt leveren enkel in het sas zijn, terwijl bijvoorbeeld de loodgieter enkel toegang krijgt tot de ondergrondse berging en de verdieping van het gebouw waar hij de herstelling moet uitvoeren.

Bringme en Schindler willen een automatische conciërge in elk gebouw

Alles-in-één huissleutel

De eerste plek waar de nieuwe gecombineerde technologie uitgerold wordt is de ‘Twist’, een residentiële toren in de vooruitstrevende Leuvense stadswijk Tweewaters. Bewoners openen er de toegangsdeur, hun brievenbus, pakketvakken én hun voordeur met één digitale sleutel (‘one key access’). Ook de lift gaat vanzelf naar de juiste verdieping. De tijd van sukkelen met pakketjes en sleutelbossen is met andere woorden voorgoed voorbij.

Internationale ambities op grote schaal

Voor Bringme maakt de samenwerking deel uit van zijn groeistrategie waarin internationalisering en opschaling centraal staan. Vandaag zijn er in meer dan 750 bedrijven en gebouwen Bringme Boxen geïnstalleerd. De samenwerking met Schindler zal in een eerste fase worden uitgerold in België, Nederland en Luxemburg. Jo Vandebergh, CEO van Bringme: “De samenwerking met Schindler kadert perfect in onze groeistrategie. Om nóg sneller op te schalen hebben we internationale betrouwbare partners nodig. Wij zijn daarom bijzonder gelukkig met Schindler, een topbedrijf dat de markt en de tijdsgeest perfect begrijpt en tot actie overgaat."

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo