Dossier Batibouw

Zo komt Batibouw 2020 er uit te zien

  BE   4 april 2019 Bron: Batibouw
Zo komt Batibouw 2020 er uit te zien
In maart van dit jaar, na de sluiting van de 60ste editie van de beurs, kondigde Batibouw een aantal ambitieuze veranderingen aan voor de 2020-editie. Er zijn nu meer details bekend gemaakt over de veranderingen. Batibouw 2020 vindt plaats van zaterdag 29 februari tot en met zondag 8 maart. Twee dagen korter dus; de dagen die voordien uitsluitend voor de professionele bezoekers waren bedoeld, vallen weg. Ook zal de beurs op een andere manier worden ingedeeld en zet ze in op digitalisering.

Nieuwe formule voor professionals

De professionele dagen zullen worden vervangen door aparte vakbeurzen tijdens Batibouw, die in één Paleis van Brussels Expo zullen worden georganiseerd. Momenteel heeft de organisatie er alvast drie vakbeurzen gepland, die tijdens Batibouw 2020 worden georganiseerd: Finishing by Batibouw, vakbeurs voor de afwerking, op maandag 2 maart, Probuild by Batibouw, vakbeurs voor ruwbouw, dakwerken en profielen, op woensdag 4 maart en Installpro by Batibouw, vakbeurs voor de installateurs, op vrijdag 6 maart. BUILD-IT, de vakbeurs voor de informatie- en communicatietechnologie, zal plaatsvinden tijdens de drie voorgenoemde vakbeurzen.

Exposanten kunnen dus zowel aanwezig zijn tijdens de negen particuliere dagen van Batibouw als tijdens één of meerdere van de vakbeurzen. Daarvoor hanteert Fisa een aparte en interessante prijszetting.

Nieuwe indeling van de beurs

Om aan de bezoekers van de beurs een geheel nieuwe ervaring te geven, wordt het beursplan grondig omgevormd. Sectoren die elkaar aanvullen, zullen nu bij elkaar worden geplaatst en een zone vormen. “Mensen die een sleutel-op-de-deurwoning willen kopen, zijn ook zoek naar informatie over ruwbouwmaterialen. Zij die een nieuw systeem voor verlichting zoeken, willen vaak een geconnecteerd systeem”, legt Frédéric François, COO van Fisa uit. Batibouw 2020 zal bestaan uit een zone voor de professionele beurzen, een zone voor meubels, een zone voor alles wat met bouw- en renovatie, buitenschrijnwerk, ruwbouwmaterialen en tools te maken heeft, een zone voor vloerbekleding, haarden, binneninrichting, verlichting en domotica, een zone voor sanitair en keukens, een zone voor buitenafwerking, een zone voor vastgoed, een zone voor alle soort advies en een zone voor verwarming, koeling, ventilatie en (hernieuwbare) energie.Digitalisering

Fisa gaat meer investeren in de digitalisering van Batibouw op alle niveaus. Zo kunnen de exposanten zich voor de 2020-editie online inschrijven voor de beurs en wordt geïnvesteerd in de online registratie van professionele en particuliere bezoekers. Ook zal Batibouw 365 dagen online te raadplegen zijn onder de vorm van nieuwsbrieven, digitale magazines, blogposts en sociale media om de interactie tussen bezoekers en exposanten levende te houden. Ten slotte werkt Fisa aan een applicatie die werkt met geolocalisatie waardoor de bezoekers makkelijk via hun smartphone alle standen kunnen terugvinden tijdens hun bezoek, en ook op de hoogte kunnen blijven van alle praktische zaken over de beurs.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo