Tuinmeubels

Zo creëer je een ontspannende en gezellige buitenoase

Zo creëer je een ontspannende en gezellige buitenoase
De zomer vraagt om heerlijke relaxte namiddagen, zwempartijtjes, BBQ's en lange avonden op het terras. Om hiervan optimaal te kunnen genieten, kun je er het beste voor zorgen dat je buitenomgeving zoals je tuin en terras aangename plekjes om te vertoeven zijn. Een ontspannende en gezellige buitenoase? Die creëer je zo!

Tuinmeubels voor het ultieme comfort

Wandelen in je eigen tuin of rondlopen op je terras is altijd fijn en ontspannend. Maar soms wil je er even bij gaan zitten. Om uit te rusten, te lezen, te aperitieven of te eten. Richt je terras daarom in verschillende zones in: een eethoek en een zithoek. En voorzie elke zone van gepaste tuinmeubelen. Ga voor een eettafel en stoelen in het eetgedeelte, en een loungeset in het zitgedeelte.

Een hangmat is dan weer ideaal om lekker te relaxen. Heb je geen bomen in je tuin om de hangmat aan te bevestigen? Kies dan voor een exemplaar met een staander. Hierdoor heb je bovendien extra flexibiliteit en kun je de hangmat om het even waar plaatsen, of daar waar de zon lekker schijnt!

Laat je tuin schitteren met de juiste verlichting

Met tuinverlichting kun je je tuin op gepaste wijze verlichten. Je kunt grondspots plaatsen om bijvoorbeeld bomen of struiken te accentueren. Maar ook met solar tuinprikkers op zonne-energie kan je je tuin een stuk gezelliger maken. Je kan ze eender waar in de grond planten en dus ook makkelijk verplaatsen. Een zomers etentje krijgt dan weer extra sfeer door een solar lichtsnoer van meerkleurige ledlampjes die automatisch oplichten wanneer het donker wordt. Overdag laadt het snoer op door de zon, 's avonds verspreidt het een sfeervolle gloed.

Maak het geheel af met tuindecoratie

Met verlichting en tuinmeubels kom je al heel ver. Maar ook decoratie doet wonderen. Denk maar aan bloempotten, plantenbakken, tuinkussens, een rotan tafeltje, een tuinhaard of vuurschaal, tuinbeeldjes, een buitenvloerkleed … Ook plantjes en bloemetjes mogen niet ontbreken.

Insectenvrij paradijs

Heerlijk buiten vertoeven tot 's avonds laat gaat in de zomermaanden helaas ook steeds gepaard met insecten(beten). Maak je buitenparadijs nóg aangenamer door je te voorzien van insectenwerende producten, zoals citronella kaarsen, anti-muggenspray, wierook en geurende oliën. Wist je dat sommige tuinplanten ook insecten verjagen? Kies voor kattenkruid, rozemarijn en lavendel. Rozemarijn is overigens handig om in de buurt te hebben wanneer je kookt. En lavendel ruikt voor muggen niet lekker, maar voor ons gelukkig wel!