Keukens

Zo creëer je de perfecte buitenkeuken

Zo creëer je de perfecte buitenkeuken
Hoewel je nu waarschijnlijk nog niet echt bezig bent met het lente- of zomerweer in de aankomende maanden, is het wel verstandig om eens na te denken over je tuin. Wil je wat veranderingen aanbrengen of ben je bijvoorbeeld al heel lang op zoek naar de perfecte buitenkeuken? Nu is het moment om deze vorm te gaan geven, zodat je er over een aantal maanden lekker van kunt genieten met het gezin of met vrienden. De ideale buitenkeuken moet aan een aantal eisen voldoen, dus we zetten ze graag alvast voor je op een rijtje.

De perfecte plek

Als eerste heb je een goede plek in de tuin nodig waar je lekker kunt kokkerellen. Het liefste is deze plek overdekt, zoals onder een overkapping of veranda. Dan kun je zelfs als het slechter weer is prima buiten koken, mits te temperatuur natuurlijk goed is. Als je het écht volledig aan wilt pakken zorg je direct voor een overdekte zitplek waar je gasten kunnen eten, zodat jij niet door de regen hoeft om het eten te serveren. Anders kun je net zo goed binnen dineren!

De juiste apparatuur

Voor de perfecte buitenkeuken heb je wat apparatuur nodig. Uiteraard begin je met een goede barbecue en de bijbehorende accessoires, welke je hier kunt kopen. Daarnaast heb je een soort aanrecht nodig waar je benodigde spullen neer kunt zetten en het eten op klaar kunt maken. Tot slot is het hebben van een gootsteen buiten wel zo makkelijk, maar niet noodzakelijk. Hetzelfde geldt voor een koelkast en wat bergruimte. Je kunt het natuurlijk helemaal aankleden zoals je wilt, dus je kunt het basic houden of juist ontzettend uitgebreid. Dat is helemaal aan jou.

Aankleding en sfeer

Tot slot mag je de boel best een beetje aankleden. Zet een mooie loungeset of bartafel onder de overkapping, waar mensen gezellig kunnen aanschuiven voor een hapje en een drankje. Een mooi vloerkleed voor buiten zal niet misstaan, evenals wat sfeervolle aankleding met bijvoorbeeld wat kunstplanten. Zet tot slot wat drankglazen en bestek klaar en in het midden van de tafel een blikvanger van een kruidenmolen. Zo zijn je gasten volledig voorzien en kan het kokkerellen beginnen!

Ook interessant