Algemeen

Zelfreinigend beton als Belgische primeur

Groep Versluys uit Oostende zal als eerste op de Belgische markt zelfreinigend beton toepassen. Het grootschalig en exclusief nieuwbouwproject ‘Commodore’ op de Oostendse Zeedijk krijgt daarvoor de primeur.

Groep Versluys realiseerde al een 320-tal residentiële vastgoedprojecten aan de Belgische kust. Zee en strand betekenen ook zoutwater en zand, een combinatie die samen met luchtvervuiling dodelijk kan zijn voor bouwstenen. Om daaraan het hoofd te bieden brengt het bedrijf Decomo uit Moeskroen met ‘TX Millenium’ een nieuw soort cement op de markt, ontwikkeld door CCB. Mede omdat er titaniumdioxide (TiO2) in is verwerkt krijgt het beton een zelfreinigend karakter. Als titaniumdioxide in contact komt met zonlicht ontstaat er immers een fotokatalytisch effect. Daardoor wordt de organische vervuiling die zich vasthecht aan het betonoppervlak permanent afgebroken. Gevolg is dus dat de bouwstenen in de loop der jaren hun oorspronkelijke esthetische kwaliteiten beter behouden.

Deze nieuwe cementsoort werd al met succes toegepast bij een aantal projecten in Frankrijk en Italië. Daar werd telkens samengewerkt met één exclusieve bouwpromotor. Om het product ook op de Belgische markt te lanceren heeft CCB aan Decomo gevraagd om dit voor het eerst toe te passen op een omvangrijk en prestigieus project van een kwaliteitsvolle bouwpromotor. De keuze viel daarbij op Groep Versluys en haar prestigieus project ‘Commodore’ op de Oostendse Zeedijk. Daar worden 57 woonappartementen gerealiseerd, die bovendien uitgerust worden met vloerverwarming op zonne-energie.

Klik hier voor de special van Residentie Commodore in Oostende
Build for Life