Zeg niet zomaar klinker tegen een kleiklinker

14 februari 2008 Bron: Wienerberger
Zeg niet zomaar klinker tegen een kleiklinker
De tuin wordt steeds meer het verlengde van de leefruimte. Tegenwoordig is het dan ook zeer in trek om terrassen en tuinpaden te ontwerpen, die van binnen in de woning doorlopen naar buiten. Op die manier vervaagt de grens tussen binnen en buiten steeds meer. Om dergelijk effect te kunnen bereiken, is er nood aan bestratingsmaterialen die qua beschikbare kleuren en algemeen uitzicht perfect harmoniŽren met de andere gebruikte bouwmaterialen in en om het huis. De natuurlijke look van kleiklinkers brengt tijdloze charme, luxe en uitstraling in de tuin en nu ook in de woning.

Het ecologische aspect van bouwmaterialen wordt steeds belangrijker.

Kleiklinkers zijn een echt natuurproduct en passen uitstekend bij deze steeds toenemende trend. Gebakken kleiklinkers zijn verkrijgbaar in diverse handige formaten en laten gevarieerde legverbanden toe, van het klassieke halfsteenverband tot het meer speelse visgraatverband. Ook hun kleurvastheid, duurzaamheid, extreem lage porositeit en onderhoudsvriendelijkheid maken ze ideaal geschikt voor deze nieuwe toepassingen.

Graag vestigen wij in het bijzonder uw aandacht op de uitbreiding van de ďHortusĒ reeks met twee nieuwe kleuren: Hortus Hera (rood-paars) en Hortus Kronos (bruin-grijs).

Opmerkelijk is hun ďDerdelingĒformaat. Deze kleiklinkers zijn qua afmeting en authentiek uitzicht vergelijkbaar met de oude recuperatieklinkers van vroeger, maar met de kwaliteit van een nieuwe kleiklinker.

Door het kleine formaat zijn deze kleiklinkers uiterst geschikt voor het maken van een bocht in het legpatroon, dit geeft dan weer meer esthetische mogelijkheden in het ontwerp.


Van 28 februari t/m 9 maart 2008 vindt u Wienerberger op Batibouw, paleis 5, standnr 415
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo