YTONG betrouwbaarste oplossing voor EPB-aanvaard bouwen

  BE   10 november 2011 Bron: Xella
Xella stelt tijdens het Salon Habitat Liège 2011 de nieuwste Ytong-Kimblokken voor. De eenvoudigste en betrouwbaarste oplossing voor EPB-aanvaarde vloer—en wandaansluitingen zonder koudebruggen. De YTONG-Kimblok bestaat in handige formaten waaronder deze met een breedte van 14 cm bruikbaar voor traditionele woningbouw. Daarnaast ontdekken de bezoekers aan het Salon Habitat ook de YTONG Low Energy en YTONGMultipor, innoverende wandoplossingen voor laagenergie- en passiefbouw.

YTONG-Kimblok

YTONG is een eenvoudige oplossing voor het realiseren van EPB-aanvaarde bouwknopen. Wanneer een gebouw volledig uit YTONG is opgetrokken dan voldoet dit zondermeer aan de EPB-regelgeving inzake bouwknopen. Maar ook in traditionele bouw wordt meer en meer beroep gedaan op YTONG voor de eerste laag van de muren als tussengevoegd isolerend deel ter hoogte van de vloer-wandaansluitingen of bij de dakaansluitingen. Dankzij de YTONG-Kimblokken zijn bouwers alvast zeker op deze plaatsen EPB-aanvaarde bouwknopen te realiseren. YTONG-Kimblokken zijn immers zowel thermisch isolerend als dragend en gehydrofobeerd, wat opname van vocht, en dus isolatieverlies, uitsluit. Koudebruggen, die een onzichtbare oorzaak van hoge energierekeningen zijn, behoren met YTONG-Kimblokken zo ook in de traditionele bouw voorgoed tot het verleden.

YTONG Low Energy

Met de nieuwste generatie YTONG low energy blokken doorbreekt Xella de mythe dat passief- en laagenergiebouw complexe isolatietechnieken vereist. Het YTONG bouwsysteem biedt een totaaloplossing aan waarmee laagenergie- of passiefwoningen van kelder tot dak gebouwd worden zonder bijkomend isolatiemateriaal.

De nieuwste YTONG Low Energy blokken zijn speciaal ontwikkeld voor het bouwen zonder spouwisolatie, van EPB tot passief. Wie passiefmuren wil bouwen, gebruikt de dikste blokken van 50 cm. Zij leveren voor de buitenmuren een U-waarde beneden 0,15 W/m²K.

De YTONG Low Energy blokken behoeven geen bijkomende isolatie omdat cellenbeton een isolerend materiaal is op zich, dat tegelijkertijd ook dragend is. Men bespaart zich hierdoor niet alleen de kost van isolatiemateriaal, maar ook de plaatsingskost ervan. Bovendien is het plaatsen van isolatiemateriaal een complex gegeven dat in de praktijk niet altijd even perfect uitgevoerd wordt. Het klassieke probleem van optrekkend vocht door slecht geplaatste isolatie in de spouwmuur bestaat niet wanneer men met YTONG bouwt.

Koudebruggen zijn veel eenvoudiger op te lossen, wanneer men zonder spouwisolatie bouwt met een isolerende YTONG low energy draagmuur. Wanneer tenslotte ook het dak in cellenbeton uitgevoerd wordt, bestaat de gehele buitenschil van de woning uit EPB-aanvaarde bouwknopen.

YTONG Low Energy combineert isolatiecapaciteit met de voordelen van een massief dragend materiaal. Dit duurzame, milieuvriendelijke materiaal maakt het mogelijk om budgetbewust energiezuinig, laagenergie of passief te bouwen zonder het risico op niet-aanvaarde bouwknopen.

YTONGMultipor

Indien men bij een renovatie de originele gevel wil behouden, is een binnenisolatie van de muren vaak de enige mogelijkheid om de warmte-isolatie te verbeteren. YTONGMultipor -isolatieplaten zijn geschikt voor alle courante types massieve muren zonder dampscherm. De platen worden tegen de bestaande muren gekleefd en zijn daarna eenvoudig af te werken met een YTONGMultipor-afwerkingslaag en een binnenpleister.

YTONGMultipor combineert isolatiecapaciteit met de voordelen van een steenachtig materiaal. Deze unieke ontwikkeling garandeert een isolatiewaarde, vergelijkbaar met traditionele isolatiematerialen, en is tevens niet-brandbaar, vorm- en drukvast, dampdoorlatend en vezelvrij. Dit duurzame, milieuvriendelijke materiaal maakt het mogelijk om energiezuinig of passief te bouwen, met slankere wanden, met hoog plaatsingsrendement en zonder het risico op niet-aanvaarde bouwknopen (koudebruggen).
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo