Xella presenteert snelste bouwmethodes tijdens Batibouw 2013

  BE   28 februari 2013 Bron: s-vb
Tijdens Batibouw 2013 stelt Xella twee snelle en efficiŽnte bouwmethodes voor als alternatief voor de traditionele bouwoplossingen. Xella maakt bouwen zonder draagstructuur mogelijk met de Hebel-platen. Ook Silka-elementen in combinatie met Ytong verdiepingshoge panelen verzekeren een snelle, efficiŽnte en rendabele bouwmethode.

Bouwen zonder skelet met Hebel-wandplaten
Door het gebruik van dragende Hebel -wandplaten in combinatie met Hebel- vloer en dakplaten is bouwen zonder staal of betonnen draagstructuur mogelijk. De Hebel-platen worden eenvoudigweg op de gestorte vloer gestapeld en verlijmd en zorgen voor voldoende draagkracht en stabiliteit. Het grote formaat van de Hebel-platen versnelt het bouwproces aanzienlijk. Het bouwen zonder draagstructuur vergroot ook de flexibiliteit om een gebouw in te delen.

Met haar uitzonderlijk brandwerende, akoestische en thermisch isolerende eigenschappen verzekert Hebel-cellenbeton een groot comfort voor de gebruikers van een gebouw dat volledig met dit materiaal wordt opgetrokken. Hebel heeft ook een groot accumulerend vermogen waardoor zowel in de winter als in de zomer optimale temperaturen worden behaald.

Deze snelle en efficiŽnte bouwmethode biedt een rendabel alternatief voor de traditionele bouwoplossingen en is uitermate geschikt voor projectbouw.Snel en energie efficiŽnt bouwen met Ytong verdiepingshoge panelen en Silka-elementen
Snelheid en efficiŽntie zijn essentieel voor de rendabiliteit van elk bouwproject. De eenvoudig en dus snel plaatsbare Xella bouwmaterialen zijn bovendien duurzaam en thermisch efficiŽnt waardoor ze de meest aangewezen oplossing zijn voor passief- en energiezuinig bouwen.

De Silka kalkzandsteenelementen zijn de snelste en efficiŽntste bouwmethode voor laagenergie- en passiefbouw. In de projectbouw werkt men steeds meer met Silka-elementen omdat deze het mogelijk maken om aanzienlijk sneller dan met andere materialen te bouwen.
Silka bestaat enkel en alleen uit water, kalk en zand: natuurlijke en onuitputtelijke grondstoffen. Dit duurzaam en milieuvriendelijk materiaal biedt ook een uitstekend warmtecomfort en akoestische isolatie. Wandoplossingen met Silka kalkzandsteen komen de productiviteit en rendabiliteit op de werf, de kwaliteit van de woning en het budget van de bouwheer maximaal ten goede.

Voor de binnenwanden laten de verdiepingshoge panelen van Ytong toe om ruimtes eenvoudig en snel te scheiden van elkaar. Dankzij de bijzondere eigenschappen van cellenbeton zijn deze binnenwanden akoestisch isolerend, warmteaccumulerend, brandwerend en ongevoelig voor vocht. Bovendien worden de panelen milieuvriendelijk geproduceerd en is het materiaal 100% recycleerbaar. Omdat de panelen ongevoelig zijn voor vocht, kunnen ze al in de ruwbouwfase geplaatst worden wat het bouwproces aanzienlijk versnelt. De wanden zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo