Architectuur

Workshop OpenArchitecture op 9 december inHasselt

Ontwerper Thomas Lommée toont momenteel in Z33 zijn project OpenStructures. Hierin onderzoekt hij de mogelijkheden van een open ontwerpsysteem dat hij vooropstelt als een alternatief in het zoeken naar duurzame en democratische vormen van design. Vertrekkende vanuit modulaire principes en open collaboratie - de basis van het systeem is een gemeenschappelijk meetkundig raster dat door iedereen opgevraagd en toegepast kan worden - kunnen ontwerpen gerealiseerd worden, gaande van simpele huishoudelijke apparaten tot volledige woningen, die uiterst flexibel en divers zijn maar onderling compatibel blijven. Zo ontstaat een vorm van collectieve Meccano, waarbij objecten dynamische puzzels worden die zich makkelijk laten aanpassen aan de noden en behoeften van het moment.

De OpenStructures tentoonstelling is geen ‘af’ project maar maakt deel uit van een groter onderzoeksproject. Om de verschillende thema’s die in het OpenStructures project aan bod te komen verder uit te diepen wordt op 9 december een workshop georganiseerd rond Open Architecture.

Deze workshop onderzoekt de mogelijkheden van open en collaboratieve ontwerpprocessen op het niveau van architectuurprojecten en specifiek de mogelijkheden die het biedt naar humanitaire projecten.

Voor meer informatie klikt u hier